Bij de opruiming van Zonekes slaapkamer, toen hij bij Bollie ging wonen, kwam er uit een oude doos een muziekcassette te voorschijn. Zoneke, die absoluut geen idee had wat daar op stond, stak dat bandje in de cassettespeler …

Tot ons aller grote verbazing was dat een geluidsopname van Zonekes muzikale uitspattingen, namelijk zijn versie van “Just Beat it” van Michael Jackson, nog met zijn kinderstem en mét gitaarsolo, op zijn kindergitaarke met de valse snaren.

Ocharme mijn kattenoren.

Uiterst benieuwd draaiden ze dat bandje om en kregen we een “life”-opname te horen. Volgens mske moet dat iets zijn dat zich heeft voorgedaan op een regenachtige dag want ze zaten op de opkamer. Je hoort een hoop gerommel en dan plots heel klaar en duidelijk de stem van Nico: “Aai poes, aai poes, aai poes … stoemme kat!” Tjà, dat zal dan wel Machoechel geweest zijn, dat was voor mijn tijd. Volgens mske mocht je Machoechel úren aaien maar niet steeds op dezelfde plaats of ze aaide nogal stekelig terug.

Beginnen ze plots één of ander ding, dat toen nogal populair was op TV, na te spelen: “Ik ben Zus, ik ben 7 jaar en doe Donald Duck na … chweek chweek chweek”, “ik ben Carolien, ik ben 11 jaar en doe Woody Woodpecker na … héhéhéhéhéééééhé” en “wij zijn Nico en Zoneke, we zijn 9 en 10 jaar en doen den dikke en den dunne na” …

Plots moet er een strubbeling geweest zijn want je hoort Zus verontwaardigd de trap opstormen en hogere regionen opzoeken. Zus is echter niet het type om lang boos te blijven en even later hoor je Carolien zeggen: “Zeg, wat ga je doen?” Waarop Zoneke: “Zus, stop eens met van die leuning te glijden, je gaat je pijn doen en straks hoort mama dat!” Zus doet dat toch -natuurlijk- en knotst tegen de hoofdbaluster waarop Carolien zegt: “Nàh, nu heb je pijn aan je tuut“.

Waarop ze besluiten dan maar een gezelschapsspel te spelen.