Valt de hemel op je kop,
knalt de zon daar bovenop,
denk dan da ’s een goeie mop voor Videodinges.
 
Zegt de bruid niet ja maar nee,
zeur dan niet maar lach er mee,
misschien kom je op T.V. in Videodinges.
 
Lijkt je zus op een sardien,
en je broer op sprot misschien,
laat ons dan je ouders zien, whoehahaha.
 
Val je met de deur in huis,
liefst van al met veel gedruis,
kom dan bij ons op de buis, Videodinges.
 
Trap je in een hondendrol,
dan is ’t leven echt een lol,
doe de glazen nog eens vol, Videodinges.

Niet op TV, maar in het écht!
 
Toen Ex in augustus van vorig jaar op het huis kwam letten terwijl mske op vakantie was, nam hij de TV en de video mee. mske, die een TV haatster is, had geen nood aan die dingen, maar toen Slow kwam en dus een voetbal/sportfanaat, was het toch aan te raden eens uit te kijken. En ze kochten een breedbeeld TV voor een prikje én een video voor nog minder. Blijkbaar hebben ze daar een goed koopje aangedaan. De video echter had een klein nadeel, ze kunnen hem niet programmeren. En Slow die nu “De Heren van Zichem” opneemt en ’s zondags “Kapitein Zeppos” voor mske zit dus iedere middag aan de TV gekluisterd en wou graag een tweede video bij, wat ook van pas zou komen voor de aerobic cassettes van mske. Dus trok hij gisteren welgemoed op koopjacht … Hij had eerst wat tegengeprutteld omdat mske graag een digitale camera wou en dat al langer gezegd had. Maar aangezien deze pc hier waarschijnlijk aan zijn limiet zit, vindt mske dat momenteel een dwaze aankoop. Wie weet kan de pc dat programma nog aan.
 
Slow wil een video mét PDC. In de winkel is maar één -egge en schrijve één-video mét PDC meer in voorraad. Volgens de gerante heeft die video wél degelijk PDC want het staat toch op het kaartje. Dat ding kost wél 239 euro omdat daar vijf jaar garantie op is. Blijkt dat, als Slow maar één jaar garantie wil, de prijs plots maar 139 euro bedraagt. Hij zit de ganse avond te programmeren, te programmeren … op knopkes te duwen, kabels aan te sluiten, los te koppelen en vindt dat PDC systeem niet.
 
Nochtans staat in de handleiding dat die er op is. Je moet wél op een knopje drukken dat niet op de afstandsbediening blijkt te zitten.
 
Deze morgen zoekt Slow het telefoonnummer op van de fabrikant. Blijkbaar is in België iedereen zo gelijk voor de wet dat Vlamingen voor hun uitleg naar Nederland moeten bellen. Daar blijkt het nummer niet te bestaan. Vervolgens heeft hij 3 of 4 maal de mensen van Belgacom lastig gevallen want het nummer dat ze hem gaven was een fax of bestond niet meer of was onbekend.
 
Uiteindelijk krijgt hij iemand van de verkoopsafdeling aan de lijn die zegt: “Ondanks wat in de handleiding staat, is er géén PDC systeem op dat model”! Dus Slow terug naar de winkel waar het nogal voeten in de aarde had om zijn geld terug te krijgen, want plots komt de gerante met nog twee andere video’s op de proppen waar dat misschien wel eens zou kunnen opstaan en anders ging ze dat ander model bestellen. Maar dat interesseert Slow niet, hij wil die video “nu”.
 
Dus wat doet hij “nu”? Programmeren! Of zoals hij dat noemt: “zich in stilte bezig houden”.