Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Oud, ouder, oudst

Zus houdt van oude dingen. mske houdt van oude dingen. En toch is er een zekere nuance te bemerken.
 
Zus huurt een prachtappartement en als je daar binnen gaat voel je dat dat ganse appartement met gevoel werd ingericht. Er staat een prachtige, oude poppenwagen die ze op de rommelmarkt kocht. Echt een prachtstuk. En dat is nu precies de nuance.
 
In een oude zeempot, bij mske, staan, bijna, alle paraplu’s die ze in haar leven bezeten heeft. Enkel de vouwparaplu van haar veertiende en de hippie paraplu hebben vroegtijdig de geest gegeven.
 
De eerste die ze ooit had, was een héél klein mini parapluutje van een héél klein mini mske. Het had misschien een doorsnede van 30cm. mske die nooit veel kreeg, bewaarde alles wat ze wél kreeg uiterst zorgvuldig en enkele maanden terug stond dat kleine parapluutje nog bij de plechtige communieparaplu, de hippe paraplu, de grote paraplu, de gevonden paraplu en de twee gekregen paraplu’s in die ton. “Stonden” want Zus liet haar oog op het kleine parapluutje vallen en beweerde dat dat mooi zou staan bij de poppenwagen. En mske gaf haar het parapluutje, alsof ze een stuk van haar leven weggaf.
 
Nu is Zus gek van dit huis en hoopt dat mske en Slow dat snel in orde krijgen en telkens als ze komt speurt ze naar dingen die veranderd zijn. Toen Slow eens opmerkte dat hij toch niet meer is wat hij geweest was en mske dat aan Zus vertelde zei ze: “Goh, en er is nu al meer in het huis gedaan dan die 18 jaar in het wat-was huis”. Zus heeft altijd het hart op de tong.
 
Nu hebben Slow en mske een kapstok gekocht. Een mooi donker gebeitst houten ding met twee schuiven en eronder de haken en Slow heeft die natuurlijk onmiddellijk opgehangen. mske probeerde daar de twee Athene’s op te zetten maar daarvoor is die kapstok eigenlijk te hoog. Toen ze dat aan Zus vertelde was die onmiddellijk geestdriftig en zei dat mske daar een hoed van een vroegere mode moest opleggen omdat dat sjiek was en jà … Zus zal wel eens uitkijken naar zulk een hoed, maar ze gaat eerst eens naar de kapstok komen zien.

Previous

Pompoenekes

Next

Ontvangstcomité

1 Comment

 1. 14-10-2003, 23:33:11
  hihihhi
  Zeg Sloef…
  Als je zegt dat MS’ke van oude dingen houdt…
  Hoe voelt Slow zich dan ))

  *grijns*

  Puppy

  —————————————————————————–

  15-10-2003, 06:50:35
  Phoe …
  Goed belegen als oude wijn.
  want :
  Oude wijn behoeft geen krans.

  ms

  —————————————————————————–

  15-10-2003, 09:27:29
  oude wijn
  wat mij het meest fascineert aan die oude dingen…de geschiedenis van die dingen…wat ze allemaalhebben meegemaakt ,in lang vervlogen tijden, waar zij het enige overblijfsel van zijn en al de rst vergeten of zelfs niet herinnerd kan worden…
  als d dingen konden spreken…
  cms
  http://cms.skynetblogs.be
  cms

  —————————————————————————–

  15-10-2003, 09:38:13
  Daar gaat het mij ook om !
  De mysterieuze sfeer die er rond hangt. Die oude spulletjes hebben sfeer en dat heb je niet met nieuwe stukken.

  Daarom houd ik ook meer van oude dan van nieuwe huizen.

  Ik heb hier nog enkele “eigenaardigheden” gevonden die ik niet ken en waarvan ik nog moet uitzoeken wat ze zijn.

  ms

  —————————————————————————–

  15-10-2003, 11:24:41
  Nostalgie
  Ik hou ook van nostalgie, dat heb je ondertussen ook wel gemerkt op mijn blogje. Wij wonen ook in een oud huis, het geeft sfeer. In huis hebben Roger en ik het meeste zelf gedaan. Behalve het nieuwe dak, 12 jaar geleden, dat was een beetje te hoog voor ons. Misschien heb je de foto van ons huis ondertussen al eens gezien.
  En wat de hoed betreft, lijkt mij ook gezellig. Roger draagt altijd petten die hangen hier aan de kapstok. En een australische hoed die hij vorig jaar van familie die daar wonen heeft gekregen en hier vorig jaar logeerde.
  Verder nog veel amusement met het inrichten van je huis.
  Knuffels van Marian.

  http://marian.skynetblogs.be
  marian

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén