Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een helpende hand

Zus kreeg, als klein meisje, iedereen tegen het plafond, omdat ze zo actief was en nooit haar mond hield. Toen ze zo een twee en een half jaar oud was, kreeg ze het op een dag gedaan dat moe doodop tegen mske zei: “Ben ik blij dat je haar komt halen, met dat kind valt niet te leven”.

Bleek dat Zus, terwijl moe vanillepap maakte, de ganse bus WC-poeder in de wc had gekieperd en het ding stond te kuisen als gek.

Terwijl moe dat ging opruimen, had Zus de ganse kilo suiker, die moe had laten staan, in de spoelbak gegooid en was die daarmee ook beginnen schrobben.

Terwijl moe dat opruimde haalde Zus een kinderkruiwagentje zand en kapte dat op de vers gelegde klinkers.

Moe ging uit het dak! En toen mske Zus vroeg waarom ze dat deed, antwoordde het kind: ” om meter te helpen”!

En mske bedacht dat volwassenen toch dom waren … Waarom maken ze zulke gevaarlijke dingen die er uit zien als suiker? En waarom denken ze niet na als ze zand over hun vers gelegde klinkers strooien?

mske herinnert zich zo een voorval uit haar eigen kindertijd. De vloerder had de vloer in de gang opgebroken en had één rij tegels kunstig gelegd. mske hoorde de man tegen moe zeggen: “dat is om over te lopen”, dus liep ze er over en begreep niet waarom iedereen zo woest was.

Previous

De voetafdruk

Next

Een verwittigd man

1 Comment

 1. 13-11-2003, 13:21:11
  daar kan je toch niet lang kwaad op blijven
  oh, geweldig zoiets zou ik vroeger ook wel gedaan hebben. Enne je zus had toch moe goed geholpen hé. Het toilet was toch alleszins kraaknet. Geweldig gewoon. Grappig. Hi,hihhihihihihihihihihiihi Marjottelke

  weefsnitje

  —————————————————————————–

  13-11-2003, 14:57:04
  grappig
  Ja, een grappig verhaaltje, maar vroeger konde de mensen daar minder om lachen denk ik.

  Ik ben gisteren hier ook even weesten piepen, want af en toe moet ik toch eens komen lezen hoe het met Sloef en zijn huiskameraadjes gaat en ik meende dat ik een stukje in de reactie had geschreven over Peer, maar zie het niet meer staan, dus vermoed ik dat ik op het kruisje heb geklikt, i.p.v op reageer. Gewoonlijk kijk ik meteen of het er staat, maar had dat nu niet gedaan, omdat er weer eens iemand onverwacht binnen kwam en heb toen meteen maar de boel afgesloten, dus weet ik ook niet meer wat ik gedaan had. Wel een beetje stom hé, maar, ja ik ben nu eenmaal ook niet zo’n held. Dus voor jullie nu een paar dikke knuffels.

  http://marian.skynetblogs.be
  marian

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén