« …

De andere voorbereidingen begonnen eergisteravond met het koken van de kip. Gistermorgen begon mske de kip te kleinen. Ze kon de keuken niet uit, want wij liepen met ons vijf rond de tafel. Jaja, met ons vijf! Slow lag mee op op vinkenslag om iets mee te ritsen. Toen mske naar het klein buroke wou, liet ze Slow op die kip passen. Poeh!

Ze had het vel mooi in een bordje gezet voor ons op kerstavond omdat we er ook iets zouden aan hebben.

mske maakte het gerecht klaar en daarna ging Slow ging voor de soep zorgen. Even later kwam hij échter met een verbouwereerd gezicht bij mske en zei dat hij het verkeerde vuur had opgezet, zodat mskes kookpot nogmaals had opgestaan. Ze vloog de keuken in, graaide een andere kookpot, kapte alles over en schraapte de rest gewoon weg.

De twee vuurtjes in de woonkamer konden die reuzeruimte natuurlijk niet opgewarmd krijgen. De temperatuur bereikte een piek van 13°C op het warmste moment van een koude dag. Toen Slow echter de Leuvense stoof aanstak, steeg de temperatuur al snel tot een genoeglijke warmte en werd het er erg gezellig.

Wordt vervolgd …