Kerstmis, feest van “wat”? Sedert vannacht denkt mske dat het een feest van verwachting is … De romantische omschrijvingen van kerstfeesten houden altijd iets in van goed gezinde mensen, zonder problemen en ze schuiven hun benen onder tafel en het eten is lekker en alles gaat goed!
 
Maar de gebraden ganzen vliegen je zomaar niet in de mond. Iemand moet daarvoor zorgen. En daarvoor zorgen is al een deel kerstfeest op zich. Je bereidt een feestmaaltijd voor de mensen die je lief zijn en die je dan bij jou in huis, rond je tafel ziet zitten. En die mensen hebben hun kleine problemen die ook jouw problemen worden omdat je van hen houdt.
 
De eerste voorbereidingen voor dit kerstfeest werden reeds genomen in september, toen Slow en mske aan hun respectievelijke kinderen vroegen wanneer het hen het beste paste. Voor Zus was dat sowieso geen probleem, die kwam op kerstavond. Had ze vorig jaar ook gedaan.
 
Maar vorig jaar kon Zoneke niet op kerstavond omdat het zoontje van Bollie’s broer, op 24 december jarig is. En Bollie’s broer wil niet dat dat ventje zijn verjaardag en kerst in één keer doorgaan. En ook op kerstdag zelf kon het niet omdat hij dan naar de mama van Bollie ging, dat was familiefeest. Hij zou wel efkes eens binnenspringen. mske, die alleen zat met kerstdag, zei dat ze niet thuis bleef voor efkes binnenspringen en uiteindelijk kwam Zoneke dan op de middag en bleef tot de aanvang van het feest bij de mama van Bollie.
 
Maar dít jaar wilde en kon Zoneke wel op kerstavond komen want die kleine moest ook tijdig in bed en daarna was er nog ruim tijd genoeg om naar hier te komen. mske kon dat enkel toejuichen, al blijft het haar krak gelijk, kerstavond of kerstdag.
 
Boeke wist het niet. Ze wist niet wanneer SS kerstfeest hield en wanneer de ouders van haar vriend kerst vierden. Ze ging het er eens over hebben. Slow vroeg nog enkele keren naar kerst en kreeg telkens hetzelfde antwoord, waarop hij op zeker moment zei dat hij het niet meer vroeg. En sedertdien ging mske ervan uit dat zij niet zou komen. Eergisteravond telefoneert Slow met Boeke en ze vertelt dat haar vriend haar een broek heeft gekocht en haar ma haar een jas heeft gekocht en om de outfit volledig te maken moest ze nu nog schoenen hebben … dus mocht Slow dat geld ophoesten. Hij heeft echter geantwoord dat er voor haar hetzelfde voorzien was als voor Zus en Zoneke maar dat niet komen niet krijgen betekende. Bleek dat ze het er nog niet eens met haar vriend over gehad had! En dat ging ze dan nog doen, om te zien hoe en waar en wanneer! Ze zou eergisteravond of gisteren wel een sms’ke sturen.
 

Wordt vervolgd …