Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Niet bang van zwarte man

Jaren geleden, toen mske nog niet lang in het Wat-was huis woonde, stond er aan de straatzijde een grillepoort. En omdat iedereen steeds ongevraagd op het erf rondliep had mske een hangslot rond die grillepoort gehangen waardoor bezoekers aan de straat moesten bellen.

Op een dag echter, stond er een man, zo zwart als de nacht, voor de poort en toen mske kwam, vroeg de man: “Ni bang van zwarte man?” En mske die voor niks of niemand bang is, kocht een boekje van de man, ter waarde van BEF. 50,- ten voordele van zwarte studenten en ook wel omdat ze wat benieuwd was wat er in dat boekje zou staan, want het ging over oude Afrikaanse verhalen.

Het boekje omvatte één gekleurde omslagpagina A4, in twee geplooid, en zes bladzijden, bestaande uit drie witte printpapieren, ook A4 en ook in twee geplooid. En mske bedacht dat de studenten wel gemakkelijk geld verdienen en dan nog in het zwart.

De tweede keer dat er zo een zwarte man voor de poort stond, vroeg hij: “Ni bang van zwarte man?”, toonde mske een boekje en zei dat het BEF. 50,- kostte. mske zei dat ze dat boekje niet moest hebben, waarna de man dat in haar hand duwde en gebiedend zei: “MADÀM, GEEF MIJ 50 FRANK!” Dat is nu nét wat je moet doen als je met mske te doen krijgt. Ze gooide het boekje met één zwaai over de poort, zodat het als een vogel met een gebroken vlerk over het voorpleintje dwarrelde, om neer te komen op de straat. Ze draaide zich om en gooide de deur ostentatief dicht!

En telkens als ze die mensen nog voor de poort zag staan, zei ze al van aan de deur: “Ni bang van zwarte man! Maar ik moet geen boekske hebben!” en ging terug binnen.

Toen zo een kerel hen aansprak op de parking van de toenmalige GB in Korbeek-Lo, en Ex naar zijn leurderskaart vroeg leek hij als het ware weg te smelten.

En plots kwamen er geen zwarte mannen meer aan het huis, misschien was het bij hen gekend als: “Opgepast! gevaarlijke vrouw”.

En toen verhuisde mske naar hier en ze ging in een periode van neerslachtigheid met Slow naar de markt om haar zinnen te verzetten. Plots werd Slow aangesproken: “Ni bang van zwarte man?” En Slow die de goedheid zelf is, bleef staan en mske voelde alle kregeligheid ten opzichte van deze oplichters weer naar boven stuwen en zei: “Kom, kom voort” en ze zag dat Slow niet goed begreep waarom. En ze zei nog eens: “Allé kom voort”, waarop de “zwarte man” zei: “Madam is zeker Vlaams Blok” en toen werd mske zo woest, dat ze Slow bij de arm greep en hem verder trok en zei: “Kom voort!”

Want mske is niet voor, integendeel! Maar het is door oplichters zoals die “zwarte-man-sekte” dat die partij aanhang kan vinden en de anderen, die het wel goed menen, ook een slechte naam krijgen en hebben.

Hoorde ze achteraf dat dat bij anderen ook voorviel, alleen hadden ze daartegen gezegd: “Jij bent zeker racist”.

Wat ze aanrichten kan die bende afzetters geen moer schelen, ze gebruiken ingestudeerde verkoopstechnieken met als enige doel: “kassa kassa”.

Previous

Sponsen

Next

Motivatie

1 Comment

 1. 27-12-2003, 13:14:01
  zwart
  Nie bang van DVm, ik verkoop alleen prietpraat (gratis en voor niks).

  DVm

  —————————————————————————–

  27-12-2003, 18:37:43
  bang van zwarte man
  Hier in het kapsalon kwam ook zo ene en zei tegen Roger,
  nie bang zijn van zwarte man en wilde Roger een boekske in zijn hand duwen,
  waarop Roger een stap terug zette en antwoorde, ikke wel bang zijn van zwarte man……

  Waarop de zwarte man zich meteen omdraaide en vertrok.

  http://marian.skynetblogs.be
  marian

  —————————————————————————–

  27-12-2003, 19:25:34
  Ik heb mij ook…
  twee keer laten vangen, mijn haren gingen echter al rechtstaan bij de zin: “ni bang zijn van zwarte meneer”…

  De derde keer heb ik vriendelijk geweigerd. Ik kreeg een hoop zottigheid in zijn eigen taal naar mijn kop en ving ook nog het woordje racist op.

  Ik ben “ni bang van zwarte meneer”, alleen is dit niet de manier om mij te benaderen! Alleen benaderen ze je meteen met een standaardzinnetje waarop je geen neen kan zeggen, of je wordt voor racist versleten.

  Waarom zou ik trouwens bang zijn van zwarte meneer. Hij is toch een mens van vlees en bloed! Heeft hij iets meer dan ik misschien?!

  http://aude-audenda.skynetblogs.be
  Aude Audenda

  —————————————————————————–

  29-12-2003, 13:09:49
  bang van zwart
  sja…
  ik ken ze ook…
  “ni bang van zwart”
  Maar na mijn antwoord:
  “Als gij me al onmiddellijk uitmaakt voor racist koop ik zeker niks van u”
  dan staan ze daar zo van “huh, wazdernuweergebeurd?”
  hihihi

  zeer efficient…

  pup

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén