Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het ogenblik van hoogste nood

Jaren geleden toen mske nog naar de lagere school ging kreeg ze ooit onderweg een geweldige hoogdringendheid. Doodsbang dat ze de school niet tijdig zou bereiken bracht ze Broer, die toen nog naar het kleuterklasje ging, op de hoogte. Broer wist raad want op de weg naar school kwamen ze aan de boerderij van zijn vriendje-klasgenootje voorbij. Hij was daar al eens mogen gaan spelen en verzekerde mske dat die mensen erg vriendelijk waren. Als ze het nu maar dierf vragen … De mensen waren werkelijk erg vriendelijk en zegden dat ze daar ten allen tijde mocht binnenvallen ingeval van nood.

Heel veel jaren later, toen mske getrouwd was en al in het dorp voor dit hier woonde, werd er op een morgen in de grote vakantie gebeld. mske ging naar buiten, ze woonden toen ook in een klein boerderijtje en de poort was afgesloten met een hangslot omwille van de honden, en zag enkele mannen aan de poort staan. Eén van hen was een Aziatische man. De andere mannen begonnen uit te leggen dat ze de vervangploeg van de vuilkar waren, maar de Aziatische man duwde een klein Aziatisch jongetje van een jaar of zeven naar voor en vroeg: “mag kinneke wc?” mske maakte de poort los en liet het kleine manneke binnen en toonde de wc.

mske vroeg zich wel af waarom ze net bij haar waren komen bellen. Andere huizen stonden dichter bij de straat en daar hing geen grillepoort met honden op de achtergrond. Ze heeft het nooit geweten.

Deze week ging de bel. mske deed open. Er stond een onbekende man met het bewijs van zijn beroep in zijn handen. Laat ons nu toch stillekes dat beroep verzwijgen, het internet leest mee. Hij had dus het bewijs van zijn beroep in handen en vroeg of hij even van het wc gebruik mocht maken.

Hij had een uitdrukking op zijn gezicht zoals mske zich voorstelt dat iedereen wel zal hebben bij grote nood en geen voor de hand liggende oplossing in zicht.

Even, heel even dacht ze aan haar conclusie van anderhalf jaar geleden, maar toen deed ze de deur maar open en liet de man binnen. Dacht ze nog aan gevaar? Neen, ze bedacht dat er  niet gekuist was en dat het hoog tijd was dat Slow weer dagelijks thuis zou zijn.

Achteraf vroeg ze zich weer af  waarom hij net hier kwam ? Het hoekhuis? In het vorige dorp was het geen hoekhuis.  Waarschijnlijk zal ze het ook nooit weten. We hebben echt geen nood aan mensen die komen zeggen hoe dom dat wel was. Er is niets gebeurd en trouwens … ik was er ook nog.

Previous

Haal de warmte binnen

Next

De trappen van vergelijking

10 Comments

 1. Nog zo’n verhaaltje: kreeg een hele brief in de bus dat ons elektriciteitsbedrijf een ander bedrijf had ingehuurd om de meters op te komen nemen…dus we moesten de nieuwe naam allemaal goed in onsgeheugen prenten ( het schijnt hier in de stad schering en inslag te zijn dat er vreemde snuiters voor je deur staan om je huis leeg te halen na jou in elkaar geslagen te hebben…heb dat gelukkig nog niet meegemaakt)zodat we de goeden binnenlieten. Wordt er gebeld: man met de naam van het energiebedrijf op z’n vest..’ik kom de meter opnemen’..ik zeg: ‘nee, want dat zou een ander bedrijf komen doen’ en wil al bijna m’n deur sluiten. ‘Nee zegt ie…dat zijn wij maar het bedrijf had nog geen nieuwe jasjes!’ en laat z’n legitimatie zien. Kan natuurlijk ook fake zijn, maar liet hem er dan toch maar in. Tssss….dat schiet toch niet op?? eerst zo’n hele brief om te waarschuwen en dan laten ze zó’n steek vallen..! :s
  (kreeg wél lekker ruim €800 terug van de energiekosten..jippie!)

 2. ms

  Wij hadden bij de afrekening ook teveel betaald. Wij krijgen dat niet terug maar moeten enkel een poos geen voorafbetalingen doen. Maar toch zou het bedrag van de volgende voorafbetalingen hoger liggen. Ah ja, want dit jaar zouden de prijzen stijgen.

  Goed dat ze dat op voorhand weten.

 3. hahaha mijn eerste gedacht zou ook uitgaan naar een gepoetste wc om daarna met een kloppend hart af te wachten tot die man gedaan heeft; en opgelucht ademhalen, dat hij opnieuw buiten staat. Om daarna met ingehouden adem ( voor het geval dàt … de deur van het toilet te openen en met één hand het raam wagenwijd open te zetten. Wedden dat ik binnen het kwartier een proper gepoetst toilletje heb …

  Nu gij …

  * grijns *

 4. Gnah gnah gna gnaaaaah …

  Jipperse-gabberse-trollengebraad … het is te laat, het is te laat …

  Gnàh gnah gnaaaah

 5. Btw…misschien was jouw huis niet het eerste waar die arme mensen in hoge nood hebben aangebeld…misschien was je wel de laatste in de rij die ze wilden proberen alvorens maar wild te gaan plassen of kakken! Dus deed je een goede daad hè..anders had je wellicht buiten kunnen gaan kuisen naast je garagepoort!

 6. ms

  Daar is inderdaad wel een hoekske dat zich daartoe zou lenen … al zitten ze daar wel in zicht van de auto’s die de berg afkomen.

 7. Met wandelen maak je vaak wildplassers en -kakkers mee…en geloof me….sommigen trekken zich van geen énkele auto (óf voetganger!) wat aan hoor! Eén keer met een tocht met heel weinig rustplekken, belde er een man aan bij een boerderij aan zo’n lange lege landweg…of ie naar het toilet mocht…mocht niet…hij liep de oprit af en ging dáár, aan die weg en pal voor die oprit, zitten kakken! Was echt wel lachen!
  Btw..van wat je teveel hebt betaald wordt 1 volgende voorafbetaling afgehaald…de rest storten ze terug…leuk soort spaarcentje! ( en ik heb die afrekening altijd in november…handig zo voor de dure decembermaand!)En ze hadden die voorafbetalingen ook nog eens niet verhoogd! Is de energie goedkoper geworden hier en bij jullie duurder..???

 8. ms

  Volgens die kneuteraar die ik aan de lijn had zou die duurder worden, maar onze afrekening komt pas in maart zoiets … of is ’t nu mei ?

  Heb ik ooit ook gezien hoor bij de spormanifestatie dat ze gewoon de deur van de auto opengooiden en daarnaast gingen hurken.

 9. Hihi…dat heb ik zélf ook weleens gedaan…soms is er gewoon écht geen andere gelegenheid…maar dan wel het vóór- en achterportier open hoor..dat je ertussen zit hè! hahahahhaa!

 10. ja als de nood het hoogst is ,zijn alle middelen goed om te plassen en te kakken! Vroeger zou ik onmiddellijk de deur opgengegooid hebben en de wc getoond hebben,nu zou ik toch al aarzelen. Je hoort zo’n extreme verhalen tegenwoordig.Alle middelen zijn goed om ergens binnen te geraken.
  Maar onderweg met de auto hebben de kinderen en ik al meerdere keren tussen twee openstaande portieren geplast.Natuurlijk niet midden in de stad ,maar wel in een rustige groenrijke omgeving !!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén