Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Motivatie

Deze middag stond mskes hart stil, je weet wel, het ding dat ze volgens moe niet heeft maar toch soms raar doet.

Toen ze een prentje wou opslaan was dat weer eens een .BMP en mske kuiste de koekjestrommel uit en zette de pc af! Ze startte die terug op en die liep vast bij het Internet. Ze sloot Internet af en die liep vast bij Outlook. Ze sloot Outlook af en die liep vast bij WordPerfect. Ze sloot WordPerfect af en die liep vast op Windows XP. Ze sloot de pc af maar die pc wou niet af! Op geen enkele manier!

mske begon te zweten! Ze dacht aan al het werk dat nog moest gedaan worden en aan al diegenen die de centen zomaar in de schoot gesmeten kregen en wou net de pc een oplawaai verkopen toen die begon met een kadertje te openen waarin stond: “bezig met afsluiten” met een opsomming van wat hij afsloot. Dat ging zo:

“ik-zou-niet-meer-weten-hoe-het-heette.exe”
“blokske blokske blokske blokske blokske”
“ping”
(het kan zijn dat die “poeng” zegt ook)
 
“terwijl-we-bezig-zijn-kunnen-we-doorgaan.exe”
“blokske blokske blokske blokske blokske”
“ping”
(het kan zijn dat die “poeng” zegt ook)
 
“en-doet-er-nog-maar- ene-bij.exe”
“blokske blokske blokske blokske blokske”
“ping”
(het kan zijn dat die “poeng” zegt ook)
 
… … … … … … … … … … … … … …

En zo ging dat maar door! Het ding deed gewoon zijn eigen zin.
 
Slow en mske stonden en zaten er verbouwereerd bij.
 
mske begon te nog harder te zweten! (in de overtreffende trap)
 
Plots, heel plots sluit die pc zichzelf af. Opluchting rommendom.
 
mske zet die weer op en die pc wil niet opstarten! Hij komt op zijn buroblad te staan … en wil niet verder, zelfs niet na hevig aandringen. Het gemis aan Fontex kwam zich ook nog even moeien, maar mske gooide dat kordaat haar hersenpan en het huis uit.
 
Ze begon naar de winkel(s) te bellen. Op de ene krijgt ze een bericht -om kwart voor 12- dat de winkel geopend is van 10.00 tot 17.00 maar er is niemand. Ook zegt het bericht dat de andere winkel geopend is van 10.30 tot 16.30 maar er is ook niemand.
 
mske belt naar Zoneke. Hij zegt: “Tja, ik ken daar niets van, je moet echt naar de winkel waar je hem haalde”. En mske werd ambetantig, want die winkel zou normaal gezien pas dinsdag terug open zijn. En zij wil er wel voor werken, zij wil die pc wel kopen om te kunnen werken, zij wil wel vooruit maar ze wordt wel serieus gesaboteerd door niet-betalende klanten en door falende-splinterspik-pc’s … En ze dacht aan een zielig tekstje dat ze zou schrijven en dat met schrijnende kop in de krant zou staan:

Alleenstaande dame van middelbare leeftijd dupe van pc met puberkuren

Ze zuchtte en dacht even na, maar mske weet altijd het juiste te doen in alle omstandigheden. Ze belde nog naar iemand, die het ook niet wist. Maar terwijl ze al die ellende aan het vertellen was, startte die pc gewoon uit zichzelf op.
 
En nu mske bedacht dat ze daarmee eigenlijk geen zin had in aerobic, zegt Slow plots: “Ik heb alles al klaar gezet, het vuurtje aangestoken, de cassette op de juiste plaats, de video opgezet, je moet enkel nog starten.” En mske bedenkt dat dit een zegen is, want zonder de nodige motivatie kom je nergens.

Previous

Niet bang van zwarte man

Next

Armverwarmer

1 Comment

 1. 27-12-2003, 18:43:01
  PC’s
  Die doen inderdaad soms gewoon hun eigen goesting. Ik ken dat ook.

  Goeden avond bij de weg.

  OOg

  —————————————————————————–

  27-12-2003, 18:48:53
  Een, twee huppekee
  ik aerobic met je mee!
  En we vergeten even de PC

  http://marian.skynetblogs.be
  marian

  —————————————————————————–

  29-12-2003, 13:11:50
  helpdesk
  Sja…
  als ik ni zie wat em gedaan heeft, kan ik da ni via de foon oplossen he…
  en als die terug opstart als ik da vraag, dan is het probleem opgelost he…

  “Problemen, Pol? Ma Pol, hemmekik geen problemen Pol?”
  – uit Jambers, het antwoord van een alkoholieker op de vraag wat nu zijn problemen waren –

  Puppy

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén