« …

Later op de avond, vroegen ze een voorbijganger of er ergens een frituur of zo was waarop de kerel zei dat hij Zoneke wel wou meenemen en dat die dan de frieten kon meebrengen. En mske zei, korzelig geworden door deze hettefretters, dat Zoneke wel mooi boterhammekes zou eten in de caravan samen met hen.

mske haalde de skistokken van Zoneke uit de transit en legde die in de gang van de caravan. De eerste die een poot uitstak naar één van hen zou de eer en het genoegen hebben de wereld kond te doen van het gevoel van een skistok in zijn pens.

Na een onrustige nacht, bij elke doorgang van een vrachtwagen gluurde mske door de ruitjes, stond Ex ’s morgens om 7u op en ging even zijn benen strekken. Hij kwam terug binnen en zei: “die wagen van de VTB-VAB staat vóór de Transit”. En ze wekten die jongen, die verkleumd van de kou in die cabine zat te slapen en mske was nog nooit zo blij geweest om een Belg te zien.

En wat vindt ze nu bij het opzoeken van de nodige fotootjes?