Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Caravan aan zee

Het is beslist! Ze komt naar de zee. Alhoewel mske nooit gedroomd had van iets zoals een caravan aan de zee, moet er met het ding toch iets gebeuren. Slow heeft net als vorig jaar de telefoon roodgloeiend gebeld en heeft, in tegenstelling tot vorig jaar, iemand gevonden die het wil doen. Wat prijske dat daar zal aan verbonden zijn weet nog niemand want de persoon in kwestie was nog niet thuis. Maar het zal niet goedkoop zijn.

De evolutie in gewoontes en andere politici. Wat begonnen was als een olympisch dorp waar achteraf niet gebouwd mocht worden en dus de eerste caravaneige van Frankrijk werd, is uiteindelijk uitgegroeid tot een gigantisch vakantieoord waar in de zomer geen snars te beleven valt. Ideaal vakantieoord vond mske, zowel in de winter als in de zomer. Je kon ongestoord door de bergen dwalen. Maar nu werd het dorpke de laatste tijd volgebouwd met appartementsblokken en ze noemden het het buitenverblijf van de rijke Grenoble bewoners en die caravaneige, die eigenlijk aan de oorsprong lag van het succes werd een doorn in het oog.

En net toen mske volop in de problemen zat met verkoop van huis, aankoop van huis en nog enkele dingen besliste de burgemeester dat die caravans weg moesten. Ze mochten wel samen getroept, onbewaakt, ergens blijven staan, waar dan maar de helft voor moest betaald worden, maar de kinderen uit het schooltje stormden na de les recht op de caravans af en braken in. Eigenaardig genoeg namen ze genoegen met zes messen en lieten een bokaal plastic kogels achter.

Vorig jaar hebben Slow en mske op een zeer onmogelijke manier die caravan laten verplaatsen. De mensen van de nieuwe camping waren uitzonderlijk bizar en eigenlijk onvriendelijk, maar het was afgesproken en als je daar midden in de bergen staat met die gigant waar je nergens mee naartoe kan …

Nu willen ze die caravan daar weg en mske zal die met plezier weg halen. Voelt ze zich enerzijds niet meer verplicht om daar in de zomer naar toe te gaan. En dan kunnen ze gans het jaar eens een weekendje aan zee doorbrengen, liefst niet in het hoogseizoen.

Previous

Niet weer

Next

Slik

1 Comment

 1. 30-01-2004, 20:43:54
  leve de zee!
  Ik hou enorm van de zee
  en noem me averechts (ik heb daar totaal geen probleem mee, integendeel ) maar ik heb het liefst de zee in de winter en de bergen in de zomer!
  Nu ik een vrij weekje heb na mijn examens zal je me dus een paar daagjes kunnen terugvinden aan de zee ik kijk er al naar uit!!
  http://twinkeltje.skynetblogs.be
  Twinkeltje

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén