Zoneke is vanavond vertrokken op skiverlof. Hij rijdt het liefste ’s nachts. Dat is net als mske zelf. Zij verkiest ook ’s nachts te rijden. Maar ze zal toch blij zijn als hij morgen teken van leven geeft.

Zoneke is altijd begeesterd geweest van skiën. Toen hij op zijn zestiende voor de eerste keer meeging met de mutualiteiten, kwam hij terug met een skibrevet waar opstond: “Berre Banzaï” omwille van zijn kordate manier van skiën.

Eens thuis begon hij zichzelf te vervolmaken en kreeg een echt skibrevet dat hem toeliet om skilessen te geven.

Toen mske en Ex naar de caravan in Le Village gingen, ging Zoneke mee en dan vertrok hij ’s morgens en zagen ze hem niet meer terug tot een uur of 5 en dat was dan nog omdat het donker werd. Soms kwam hij hen wel eens dag zeggen, als ze onder de middag op de piste waren, maar dat was niet dikwijls.

Hij vertrok met de kinderlift die achter de caravaneige lag en liet zich tot in het dorp trekken om daar de skilift naar boven te nemen en dan skiede hij naar het volgende dorp waar de échte pistes lagen.

Enkele jaren terug wilde hij mske leren skiën, maar die heeft hem dat mooi uit zijn hoofd gepraat.