mske is jaren niet aan zee geweest. Dat kwam omdat ze op een zonnige zondag met Zus in het buggytje een gocart hadden gehuurd voor een driejarig Zoneke. En plots was de dijk volledig afgespannen zodat je tussen de nadars door moest gaan en Ex wrong die nadars wat uit mekaar zodat Zoneke met die gocart er door kon.

En plots was er een geroep en getier van jewelste want met gocarts mag je niet op de dijk. En mske zei dat thuis de kindjes van die leeftijd ook niet op de straat moesten rijden en de man tierde dat het hem geen barst kon schelen wat zij in hun boeregat uitstaken maar aan zee moeten gocarts op de straat.

mske keek naar de straat met zijn geparkeerde wagens en het vele verkeer, draaide zich om, deed de gocart terug binnen en ze zijn vertrokken.

Toen Slow vorig jaar blijk gaf van er een plezier in te vinden om af en toe eens naar zee te gaan, zette mske haar afkeer opzij en ze gingen. Ze huurden een studiootje voor een nacht en lagen nog maar pas in bed toen ze een verdacht gekraak hoorden. Slow controleerde het bed en zag dat er drie planken ontbraken. Ze hebben dan maar het bed terzijde geschoven en zijn op de matras op de grond gaan liggen. Bij het wandelen op de dijk moesten ze oppassen om niet omver gereden te worden door gocartjes en gocarts en skeelers en skaters en allerlei bollend tuig waarvan de bestuurders klaar en duidelijk ouder waren dan drie.

Maar er was ook de SS-weg en toen Slow er naar staarde, zei mske dat ze daar een tweede verblijf wou hebben.

Toen ze later nog eens teruggingen naar zee, dat was vorig jaar rond kerst, was het zo ijzig koud dat mske haar dikke skibroek en skivest had aangetrokken. Toen ze in Oostende in de verlaten winkelgalerij liepen, vertelde mske aan Slow dat die vest best was voor in de sneeuw maar eigenlijk te kort voor in dit ijzige weer. Slow vroeg of ze koud had en mske zei “alleen maar hier” en duwde haar achterkant tegen zijn schoot. Slow greep haar bij haar lenden en draaide haar een kwartslag. De dame in de vitrine van de winkel stond als van de hand Gods geslagen. mske werd rood en Slow stopte zijn gezicht weg als wilde hij niet herkend worden.

De laatste keer was met de Ronde van België.

Er zijn effectief leuke dingen te beleven aan de kust.