Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Den ouwen tijd

Er was een tijd waarin zo goed als niemand een badkamer of centrale verwarming had. Enkele enkelingen die hadden het wel maar in de rijkswachthuizen bestond die luxe niet.

Dus de mensen waren gewend om in de winter in een koud huis te wonen met dikwijls maar één stoof, maar de groentenboer, de visboer, de melkboer, de bakker, de brouwer en nog enkele andere “boeren” kwamen aan huis. Het voordeel was dat je niet met de auto weg moest. Bovendien had ook niet iedereen een auto.

En toen kwam de luxe en de mensen wenden er aan. En geen mens kan begrijpen hoe ingrijpend alles veranderd is, als ze geen winter doorbrengen op de oude manier.

Toen Slow deze week de bakker stopte die hier langskomt omdat er in het dorp geen bakker is, antwoordde die: “Alles is besteld”. En dan denkt mske dat sommige dingen er wel beter op worden maar andere dan weer niet.

mske vond dat het heel erg dom is om naar de stad te rijden voor een brood en overweegt of ze zich toch een broodoventje gaat aanschaffen. En dat is dan weer richting “nog oudere tijd”.

Previous

Weet je wat we doen

Next

Zwemmen of verzuipen

1 Comment

 1. 31-01-2004, 18:47:16
  broodoventje!
  Dat denk ik, dat je daar ook plezier van gaat hebben.
  Het werkt eenvoudig, je kiept er alles in en in ruim drie uur is je brood kant en klaar. Is iets voor Slow

  Toen onze vaste bakker op hield met bakken kon ik nergens meer zo’n lekker brood vinden, overal fabrieks brood.
  En nu ik in zo’n oventje bak, heerlijk dat brood, dat smaakt tenminste naar brood.

  En het is zo, tegenwoordig is alles zo vanzelfsprekend, wij hadden vroeger ook geen badkamer geen verwarming en alleen maar een stoof in de living en de keuken. Dus ik kan me best inbeelden hoe dat voelt.
  En het is zeker, als daar bij jullie alles gereed is dat MSke dubbel gaat genieten.

  marian

  —————————————————————————–

  31-01-2004, 20:07:48
  goed
  goed weekend he groetjes

  weefsnitje

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén