Eigenlijk is mske nooit écht gek geweest op strips. Ze heeft wel telkens braaf de strips gelezen die ze kreeg en ze heeft ook wel enkele Jommeke’s gekocht met haar 5fr. zondag zodat ze drie weken moest sparen voor ze er een had.
 
Maar bij mske is een boek een gewaardeerd voorwerp en daar mogen geen kreuken in, geen ruggen omgeplooid of andere schandelijke handelingen.
 
Toen Zus en Zoneke 18à20 waren verdeelde mske haar strips. De Kuifjes naar Zoneke, de suske en wiske’s naar Zus, behalve één! Eén album van Suske en Wiske heeft ze nog.
 
Een eerste exemplaar van “De Ijzeren Schelvis” en dat zit hier ergens boven ingepakt. Bruin en blauw gedrukt en door en door gelezen. mske heeft hem net opgezocht op Internet en nu blijkt dat er verschillende mogelijkheden zijn, maar het is in ieder geval één van de drie eerste.
 
Ze zal toch eens moeten zorgen dat die boeken uitgepakt geraken. Maar ze is er nog niet uit waar ze haar bibliotheek wil onderbrengen.