Toen Slow op het forum kwam, vertelde hij dat hij met 3à5 uur slaap per nacht genoeg had.

Later vertelde hij dat de oorsprong lag in het drieploegensysteem waarin hij werkte. Hij had nooit een regelmaat in het slapen.

Nog later vertelde hij per mail over SS die beweerde dat hij tóch ganse dagen thuis was omdat hij, als hij van 06.00 tot 14.00 werkte nog de ganse namiddag had; als hij van 14.00 tot 22.00 werkte hij de ganse voormiddag had en als hij van 22.00 tot 06.00 werkte, de ganse dag had. Hij zorgde dus voor het huishouden, maar bovendien werd er verwacht dat hij na de nacht alles klaar zette voor het ontbijt van de dames en wachtte tot ze goed en wel vertrokken waren in plaats dat zij voor hem zouden zorgen en maken dat hij zo snel mogelijk kon slapen.

En zo waren er redenen te over waarom hij niet mocht of kon slapen.

Toen hij bij mske kwam, was dat bij aanvang nog zo. Hij ging om 2u slapen en stond om 3u al terug op. mske zwoer dat ze hem ging leren slapen. En dus zei ze dat hij moest blijven liggen als hij wakker werd. Het beterde. Soms stond hij pas om 5u op. En nu de laatste tijd gaan Slow en mske tussen 23.00 en 00.00 naar bed en slaapt hij door tot 7à8u.

Vanmorgen om 5.30u waren ze allebei even wakker en toen mske zich omdraaide en hem nog eens goed vast pakte zei hij dat hij niet kon slapen.

En toen mske: “Blijven liggen, ogen dicht en mond dicht” zei antwoordde hij: “Jawohl mein führer” en hij sliep tot 8.44u.