Toen mske pas in het vorige dorp woonden en ze met de fiets de omgeving gingen verkennen belandden ze, door het nemen van een binnenweg, op een brede laan die uitliep op een dreef. Toen ze die dreef volgden kwamen ze op een huis en één van de mannen, die buiten stond, stuurde onmiddellijk de honden op hen af. Ze kwamen met hun vier en één van hen was gewapend. En hij dreigde hen aan te geven omdat hij beweerde dat ze zich op privé terrein bevonden. Maar mske zei dat hij dan zijn goed wél moest afspannen of tenminste een bord hangen. De kerel beweerde bij hoog en bij laag dat het ganse domein afgespannen was en eiste dat mske hem de weg toonde die niet afgespannen was. Toen mske dat deed wou hij zich nog wat stoer opstellen maar mske liet zich niet intimideren, want die weg stond wel degelijk op de militaire kaarten als openbaar. Toen ze daar de volgende keer voorbijfietsten was de weg afgezet.

Later hoorde mske bizarre verhalen over de bouwtoelatingen van de twee villa’s in het midden van het bos.

Ook ging de straat die dwars op mskes huis liep achter de hoek over in een holle weg en toen ze langs daar gingen wandelen was dat meer een klimtocht dan wat anders. De ganse holle weg was dichtgegooid met puin en bouwafval. Er stak zelfs een volledige schouw tussen. En iedereen wist te vertellen dat dat uit de villa daarboven kwam. Toen de groen mannekes eens bij mske’ rondkwamen omwille van het groen in de gemeente, kregen ze onmiddellijk de holle weg op hun brood. Twee weken later werd het puin geruimd … door de gemeente en kwam er een dwarsbalk op de holle weg zodat je er met een fiets of een kinderwagen niet meer door kon.

Na enkele jaren begon het volstorten opnieuw.

Geld maakt misschien niet gelukkig maar het is wel nuttig voor het bekomen van enkele voordeeltjes.