De oude spoken zijn verslagen en naar hun spokenland verwezen. Dus moest er een nieuw spook de kop opsteken. Het “waarom-mag-ik-dat-niet-weten” spook. Belachelijk, kinderachtig en onnodig.
 
Toen Zoneke en Bollie gingen trouwen was Mama Bollie er tegen dat ze zélf een huis gingen kopen, want Mama Bollie was bang alleen. Zoneke, die beweerde dat hij zijn eigen huis wou hebben omdat hij niet te gast wou zijn bij Mama Bollie dreef zijn zin door.
 
Toen voorspelde mske dat het wel eens mooi geregeld zou kunnen geraken aangezien Mama Bollie en Ex schuin tegenover elkaar woonden, wat Zoneke afdeed door te zeggen dat Ex Mama Bollie’s stijl niet was.
 
Rond nieuwjaar hoorde mske steeds kinderstemmen op de achtergrond, toen ze naar Ex belde over het huis. Ze dacht de stemmen te herkennen als die van de kinderen van Bollie’s broer. Zoneke streed af dat Ex een vriendin had.
 
Nu belde de wat-was buurvrouw onlangs op en vertelt dat Ex, samen met Mama Bollie, zijn spullen uit het huis hadden gehaald en dat haar dochter hen, zo een 6 maanden geleden, samen op de markt had gezien en dat het dik aan was.
 
Nu kan dat mske geen moer schelen, maar dan ook geen sikkepit, maar waarom moet daarvoor gelogen worden?
 
Het is natuurlijk ook niet leuk voor Zoneke, nu hij zijn huis verkocht heeft en voor een jaar terug bij Mama Bollie intrekt.
 
Als ze er Zoneke naar vraagt zegt hij dat het niet aan hem was om dat officieel aan te kondigen en dat mske overal complotten tegen haar ziet.  mske had het woord complot niet gebruikt.
 
Aangename kennismaking Waaromspook, de naam is ms!