Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Paardje

Op de grote baan van Tienen naar Sint Truiden bevindt zich een tuincentrum. Er staan geen bloemen noch planten zoals bij andere tuincentra maar wel allerhande houten tuingarnituren zoals tuinhuisjes, boomhutten, klimbomen, klimtoestellen.

En vooraan op een verhoog staat het paardje. Het paardje is waarschijnlijk gepensioneerd en uit een speeltuin gekomen. Het staat op een veer en is nu kleurloos.

Maar gisteravond toen Slow en mske naar huis kwamen galoppeerde het paardje als een dolleman. Het galoppeerde zo hard dat het zelfs in het donker opviel. En Slow lachte naar mske en mske lachte naar Slow omdat dat houten paardje daar zo koddig met volle plezier stond te veren.

Deze morgen, toen ze vertrokken en de wind heel wat kalmer was, keken ze als afgesproken alletwee gelijk naar het paardje, dat nog steeds op volle kracht aan het wiebelen was en Slow zei: “amaai, die zal nu wel moe zijn”.

Jammer dat kinderen zo snel over dat soort paardjes heen groeien alhoewel … Jolly Jumper staat hier ook nog altijd.

Previous

Dooreen geschodderd

Next

Eerst betalen madam

1 Comment

 1. 22-03-2004, 01:10:24
  He
  Ik ken dat tuincentrum, maar het paardje is mij nog nooit opgevallen. Volgende keer absoluut ook eens kijken én zien.

  Alexandra

  —————————————————————————–

  22-03-2004, 09:34:26
  Hm …
  Als je er met je gezicht voor staat, staat het links van de inkom op een héle hoge paal of kolom. Het valt normaal niet op, behalve als het op hol slaat !

  ms

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén