Gistermorgen vertrokken Slow en mske naar Sint Truiden. Ze gingen broodjes halen voor straks als Zus en Zoneke komen. Ze wilden nog wat paaseieren bij want de bruine alleen was geen mooi zicht in de korf.

En bovendien wou mske nog iets voor Amke’s pasen.

Dat was het leuke deel.

Onderweg van de boekhouder naar Mr. Sloddermans op het kruispunt vertraagt Slow om een eventuele voorrang van rechts; op het ogenblik dat hij het kruispunt oprijdt komt die van rechts en blijft schuin voor de wagen staan. Hij grijpt demonstratief zijn oranje frakske en toont dat aan Slow die vraagt wat het probleem is, de kerel draait de ruit naar beneden en zegt: “ik heb hier voorrang van rechts”.

Dat wisten Slow en mske ook wel en Slow zegt: “ik ben toch gestopt”. Maar de man vond dat Slow te ver om het kruispunt gestopt was. Jammer, maar misschien een idee voor de wagenbouwers. Een periscoop die achter hoeken kan kijken. Want je kan effectief niets zien zolang de persoon achter het stuur niets ziet. Maar uiteindelijk is de neus van een escort niet zo lang.

Nadien toonde Slow aan iedereen die hem hinderde zijn frakske en scandeerde: “Adidas” … maar ze waren niet geïmponeerd.

Na tickets gekocht te hebben voor het voetbal, gingen ze de Rebel halen. Redelijk snel begrepen ze dat: “Ho Ho! Hé Hé! Wat een toestand” hen nog wel dikwijls rond de oren zou wapperen”.

Het voetbal? Slow ging mske voetbal leren appreciëren? En ik was sceptisch? Gisteravond was meer dan genoeg om mske te overtuigen dat voetbal de vuilste en smerigste en gemeenste sport is die er kan bestaan.