Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het brokkenparcours

Het begon al goed, daar aan het T-kruispunt. Meestal gaan we daar naar links, richting Tienen. Meestal staat daar een tractor voor ons, die natuurlijk ook naar links moet.

Gisteren stond er de tractor maar wij moesten naar rechts, schuinover. Ik voorspelde het al, ik zei: “wedden dat …” Jammer dat Luc er niet op inging, ik hadde gewonnen. Hij ging ook naar rechts. Even dacht ik: “we zijn er vanaf” maar neen, het heerschap blokkeerde het rechter- en het middenbaanvak.

En toen werd het groen. Die tractor vertrok, wham! schuin over de straat in. Hij scheerde vlak voor de bus door, die op dat ogenblik ook al groen had en bovendien voorrang.

De spiegel van de bus knalde de zijkant in, de bus stopte. De tractor tufte verder.

Ik noteerde de nummerplaat, maar dan bedacht ik me. Ooit hebben we drie zaken gehad met “De Lijn”. Ze hebben ons laten stikken. Ze zoeken het nu ook maar uit.

Aan het volgende T-kruispunt, in Neerlinter, was wat gaande. Het kruispunt leek wel vol te staan. En dat voor een erg landelijke weg.

Dichterbij gekomen waren het geen werken, zoals ik halvelings vreesde. De politie was ter plaatse. Wat terzijde stonden enkele mensen naar het zwaar gehavende wrak te kijken dat waarschijnlijk eens hun auto was maar nu was teruggebracht tot een hoop schroot die daar in de gracht stak.

“Hoe komt die in die gracht terecht?” vroeg ik me af. “De andere staat daar op de depannage” zei Luc. Die zag ik niet, dat was achter mij.

We stopten niet, ik nam geen foto, we zijn geen ramptoeristen.

Gelukkig kwam er geen T-kruispunt meer, enkel een rond punt.

Previous

Eindelijk een oplossing

Next

Vrijheid is blijheid

8 Comments

 1. Een hindernisrace. Jullie waren zeker blij heelhuids op bestemming te komen?
  Vermakelijk, je gedachte over de buslijn. ☻☻ Groot gelijk .

 2. Ik dacht even dat die tractor in de gracht gesukkeld was.

  • ms

   Die tractor was een erg groot en log gevaarte. Ik denk dat die wel eens los over zo een gracht heen zou kunnen rijden.

 3. Het probleem met tractoren is dat er vaak héél jonge gastjes achter het stuur zitten… vol testeron met een geweldig gevaarlijk moorden rijtuig… daar maak ik mij echt zorgen om. Temeer omdat mijn vroegere buur haar beide kinderen verloor in een wagen die werd aangereden in de flank door zo’n zestienjarige in een grote trekker. Het zou niet mogen. Onbegrijpelijk dat men dat toelaat.

  • ms

   De bestuurder hebben wij, jammer genoeg, niet gezien aangezien we er achter reden.

   • Bij ons in de streek zitten er opvallend zéér jonge knullen aan het stuur. Zowel aan deze kant van de grens (Zeeuws Vlaanderen) als aan de andere kant (Oost en West Vlaanderen).. Ik heb niks tegen die gastjes, integendeel, maar zet ze toch niet op zo’n gevaarte op die leeftijd…

    • ms

     Neen, dat is hier eigenlijk niet het geval. Het betreft hier dan ook merendeels fruittelers. En die jonge snaken zitten gedurende de dag toch op school.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén