Wat een schitterend mooie paasmaandagmorgen! Er staat een stralend zonneke en het bankske hier tegenover staat al uitnodigend te wachten. mske had dat bankske al wel gezien en gedacht dat dat leuk was voor wandelaars, maar zijzelf zou daar nooit gebruik van maken, want dan kan ze al beter een stoel buiten halen en voor de deur gaan zitten, net als vroeger de gewoonte was.

Maar nu speelt dat bankske ineens wel een rol, want de Rebel gaat daar zitten als hij een sigaretje wil roken. En bovendien heeft hij gisteren op dat bankske de stilte opgenomen. Om mee te nemen naar huis … als souvenirke! Hij gaat aan zijn vrienden laten horen hoe stil het hier is.

Momenteel is het hier nog stil, want de Rebel slaapt nog. Hij had wel gevraagd om hem op paasmorgen te wekken maar nu gisteravond zei hij dat hij wel wou uitslapen.

Vanavond gaat mske gewonnen brood maken, omdat hij niets anders eet dan junkfood, maar morgen komt het groot geschut “aardappelen met savooien”. We zijn benieuwd!