Toen mske gistermorgen de tas koffie van de Rebel had ingeschonken, goot hij er daarna zoveel melk bij dat de tas bijna overliep. Slow zei: “Let op, straks alles er over” en hij antwoordde dat er te veel koffie in de tas zat om de koffie op smaak te brengen. En mske dacht aan jaren geleden, toen ze bij ’t ontbijt de koffie inschonk en tegen Zoneke zei: “zeg jongen, giet die tas nu niet op een torentje!” en Zoneke net hetzelfde antwoord gaf.

Gisteren, toen Zoneke hier was en ze allen samen aan de tafel zaten, babbelde de Rebel geanimeerd mee en Zoneke wierp daar af en toe een droge opmerking tussen, die blijkbaar goed in de smaak viel.

Daarnet weer hetzelfde scenario, deze maal had Slow koffie ingeschonken en weer gutste de melk bijna over de rand. En Slow riep weer uit: “Let op!” en ineens merkte de Rebel op dat “diejen naast hem aan tafel gisteren toch een zalig zjatteke koffe staan had”. De waarheid is dat Zoneke eigenlijk koffie drinkt die er uitziet als melk met een kleurke.

En mske bedacht dat mensen toch altijd anders reageren dan verwacht. Tegen afstandelijke en katten-uit-bomen-kijkende Zoneke was hij heel normaal en los geweest. Bij uitbundige en levenslustige Zus echter was hij daarna in zijn schulp en stillekes terug achter de pc gekropen.