Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Vrijheidsbeperking aangeklaagd

Situatieschets: de pc-tafel staat vóór mske, het buro staat achter mske. Als mske wat wil schrijven duwt ze zich af en maakt die stoel een schwung zodat het buro voor mske komt te staan en de pc-tafel achter haar. Dat is ieveranst logisch newaar.

Op dat buro liggen op de verste hoek enkele papieren die nogal wel eens nodig zijn. Maar omdat dat warmer is aan mijn kattengat ging ik daar op liggen waarop mske daar een gekleurde sponzen handdoek, die ze niet meer gebruiken op de badkamer maar nog wel in de keuken om hun handen af te drogen, oplegde. Erg katvriendelijk. Alleen werd het toen zomer en lag ik liever op mijn palier.

mskes drinken zoals daar zijn kruidentheethermos en bijhorende pot en koffietas en bruisfles en bijhorende pot stonden altijd op de pc-tafel in de hoek vanachter rechts. Sedert de komst van de laptop staat dat drinken op het buro. Maar het materiaal waaruit de pc-tafel gemaakt is verdraagt wel gesmoste vochtigheid terwijl het buro daar een tekeningske gaat van maken.

Slow opperde dat afdrupdoekskes, zoals men die in cafés en tavernes wel ziet, wel eens de oplossing zouden kunnen zijn en hij kwam op de proppen met een witte sponzen handdoek die nog wel doek is maar niet echt meer spons, gezien zijn luskes fel aan het uitdunnen zijn. Hij legde die opgevouwen op ’t buro in de plaats van het stuk keukenpapier dat mske daarvoor gebruikte, waarop mske besloot dat ze die eens op de gepaste maat zal knippen zodat ze er twee hebben.

Zo kon het gebeuren dat ik op een schone frisse ochtend met mijn sikkedeizen van het buro gevlogen ben wegens niet getolereerd op de witte handdoek en met verwijzing naar de gekleurde.  Bovendien kreeg ik, toen ik er tegen mske over mopperde, van haar geen gelijk en kreeg Slow, toen hij er tegen mske over mopperde, van haar wel gelijk.

Wat zei ik? Katvriendelijk? Een politiestaat! Dat is ’t.

Previous

Zot geld

Next

Iedereen onschuldig behalve de onschuldigen

5 Comments

 1. O sloefke,wat is ze streng je baasje. Maar ja wij grote mensen kunnen ook niet altijd onze zin doen hoor.Enne… Vlekje hier moet ook op haar handdoekje liggen op een stoel naast me en niet boven op tafel om te kijken hoe ik op de pc tokkel.Ze is dan kwaad en dan heb ik uitzicht op haar achterste ipv haar kopje!!

 2. ms

  Sloef is dan niet kwaad. Dan gaat hij gewoon wat op de palier liggen, al verkiest hij de laatste tijd dan weer het plaatske naast de modem hier bij ons.

 3. hahahaha Hoe het leven van een kat toch zwaar kan zijn !
  PS-ke: hum, maar wat is eigenlijk nen palier … ?

 4. ms

  De palier is de overloop en ondanks rechttoe rechtaan vindt onze Sloef daar toch enkele plaatskes die zijn voorkeur genieten, zoals in de zomer voor de zoldertrap in ’t zonneke en nu in de winter in zijn slaapkamer achter de kattenkop.

 5. gettie

  Sloef, ik sta aan je zijde, ze moesten je maar de kleuren hebben leren herkennen . Nen handdoek is nen handdoek, wit of groen of rood, die luskes doen het hem hé.
  Wel vertel dan maar aan mske dat zij haar drinktoestanden ook op een andere manier kan placeren op den buro. In de colruyt en ikea verkopen ze kurken onderleggers (ik gebruik ze om mijn kastrollen op te zetten als we eten) voor een habbekrats (dat zijn weinig euro’s Sloef)en dat kan warmte verdragen en is het meubel beschermd tegen eventuele warmtevlekken. Vooruit vertel het maar aan mske.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén