Zomer 1974! mske werkte al een jaar en wou nu eindelijk eens vakantie hebben. Wonder boven wonder verzette moe zich niet. Waarschijnlijk dacht ze dat mske dat niet klaar ging krijgen. Maar mske kreeg het wel klaar. Ze zocht een vrije kamer aan de kust. Die was gelegen op de bovenste verdieping van een café/eethuis. Er was een zij-ingang zodat ze niet door het café moest. Het avondmaal was in een achteruitbouw van het café, zodat het er in zat maar toch niet echt.
 
Ex had haar naar zee gebracht en was van daar naar zijn kazerne vertrokken waar hij ’s avonds werd opgebeld door moe om te zien of mske goed was toegekomen. En wie dat geloofde was goed gek! Dat was om te zien of Ex niet aan zee gebleven was! Dat was de reden. Moe met haar gekronkelde hersens!
 
Het was fris aan zee die week, maar mske heeft geen nood aan liggen bakken zodat ze toen veel gewandeld heeft, veel met de jokari gespeeld en ook nog andere dingen die geen zon behoefden.
 
Na een week ging moe haar en haar vakantiegenootje komen halen en ze was twee volle uren te vroeg.
 
Bovendien vroeg ze aan de uitbater of ze hen wel gevoegd hadden.
 
Zo ging dat altijd met moe. Ze kwam nog maar in de buurt en mooie dingen waren besmeurd. En in plaats van een jonge vrouw te zijn die op vakantie gegaan was, was mske ineens weer de achterlijke idioot waar iedereen commentaar mocht op geven.
 
Deze morgen heeft mske de kusttram genomen naar die plaats. Er is veel veranderd, heel veel maar het essentiële was er nog, zodat ze ook die herberg terugvond. Dat is nu een taverne zonder kamerverhuur. De joviale jonge uitbater van toen zou nu een man van rond de 60 jaar geweest zijn maar was niet te zien. Ook de naam van de huidige uitbater klonk te jong. Indertijd noemden ouders hun kinderen zo nog niet. Er was een mooie nieuwe veranda rond gebouwd zodat de zij-ingang teniet was gedaan. En de vernieuwde sanitaire installatie stond nog steeds op dezelfde plaats, alleen was de doorgang naar de gang verhinderd.
 
Slow en mske zijn daarna op hun gemakske over de dijk terug gewandeld. De fysiek gaat met reuzeschreden vooruit want ze hebben acht tramhaltes te voet af gelegd vooraleer ze de tram namen en dat was dan nog te wijten aan het feit dat mske geen stap- noch sportschoenen aan had.