Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De kleine waarheid

mske vindt dat ze gisteravond niet duidelijk was. Met rechtvaardigheid bedoelt ze niet alleen het gerecht en andere instanties. Rechtvaardigheid op dat niveau moet door hogere bonzen verwezenlijkt worden.

Neen, mske bedoelde eigenlijk de kleine rechtvaardigheid. De rechtvaardigheid in en om het eigen leven. Kant kiezen omdat er iets aan vast hangt. Iets geloven omdat het je zo beter uitkomt.

Ooit was er een Nederlands feuilleton: “De Kleine Waarheid”, waarin ze zegden: “de kleine waarheid is de waarheid die geschreven staat in kleine lettertjes aan de achterkant van je hart”. Maar is dat niet de enige echte?

De dingen doen die jij zelf vindt die juist zijn zonder te kijken naar wat hoort of wat niet hoort? En als je daar dan niet scheef op aangekeken wordt door je omgeving, kunnen we dan niet spreken van meer rechtvaardigheid?

Previous

Imagine

Next

blablabla en boemboemboem

1 Comment

 1. 12-06-2004, 07:50:29
  heldere uren
  dag mske
  dat feuilleton herinner ik me nog
  en Marleentje Spaargaren zei daarin
  “ik tel alleen de heldere uren”
  zomergroetjes
  vhi
  http://blauw.skynetblogs.be
  vhi

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén