Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Argwaan positief bekeken

En wat hoort mske gisteren vertellen?

Een fijn elegant meiske van 19, dat er jonger uitziet dan ze is, ziet een oud vrouwtje op straat lopen dat blijkbaar de weg naar haar schoonzus kwijt is. Vol medelijden brengt ze het vrouwke waar ze moet zijn.

En als mske dan zegt: “meiske toch, dat mag je niet doen, dat is gevaarlijk” dan zegt ze dat ze niet aan de gevolgen dacht. De meeste oude vrouwkes zijn precies wat ze zijn. Maar Elisabeth Brichet is meegelokt omdat ze zo begaan was met een zieke beebie.

Moeten wij die generatie leren om harteloos of hardvochtig te zijn. Geen goed idee, maar argwaan vindt mske nu bepaald geen kwade karaktertrek.

Wat mske dan echt boos maakt is, dat ze zich sedert gisteren realiseert dat het enkel de vriendelijke en lieve zijn die gevaar lopen, want de hardvochtigen en de hartelozen zouden gewoon dat oud mens aan haar lot overlaten.

Previous

Vieze venten

Next

Protte-protte-protte …

1 Comment

 1. 21-10-2004, 19:15:30
  gevaar
  Ik doe dat ook altijd zonder na te denken, mensen helpen. Soms grijp ik in in een vechtpartij, ook zal er geen fiets worden gestolen waar ik getuige van ben, het is bij ons in Nederland verschillende mensen fataal geworden…… Maar, ik zou niet meer met mezelf kunnen leven wanneer ik voor zulke zaken mijn ogen sluit of de andere kant op kijk. we zijn allen mensen, de “goeden” zijn nog altijd in de meerderheid, ik hoop dan ook altijd dat mensen mij ook te hulp zullen komen wanneer ik ze nodig heb, maar zelf vindt ik dat het bij mijzelf begint!

  Han

  —————————————————————————–

  21-10-2004, 19:17:53
  oooh
  Da meisje is wirwar

  kipparkiet

  —————————————————————————–

  21-10-2004, 19:34:27
  Het één sluit het andere niet uit !
  Je kan helpen en toch voorzichtig zijn. Je kan een broer meenemen als je dat vrouwke naar huis brengt. Of je kan de telefoonnummer van die schoonzus bellen en zeggen dat ze in de problemen zit.

  Daarom dat ik zeg dat ze niet hardvochtig of harteloos moeten worden maar dat er wel degelijk gevaar KAN schuilen in een voor het oog gevaarloos oud vrouwke !

  ms

  —————————————————————————–

  22-10-2004, 08:21:15
  ….
  Ben ik harteloos als ik beweer dat ik geen tijd heb en me dan snel uit de voeten maak?
  Heb dit ook al meegemaakt. En ik zeg dat ze naar daar of naar ginder moeten gaan en rep me dan weg.

  Anneke

  —————————————————————————–

  22-10-2004, 12:07:27
  ***
  Ik ben ook het type dat iemand helpt als ik zie dat die in nood verkeert, gewoon omdat ik hoop dat als ik ooit in de penarie zit, oud en versleten en het noorden kwijt, er mij ook iemand zal helpen…

  Het is wel zo dat, als iemand dronken is, ik in een boogje eromheen stap. Ze hebben zich alleen kunnen bezatten, ze kunnen alleen hun weg zoeken ook.

  Ik hoop altijd dat mijn instinct mij wel zal waarschuwen, maar eigenlijk heb je gelijk: we zouden meer moeten opletten.
  http://aude-audenda.skynetblogs.be
  Aude Audenda

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén