Er was een tijd waarin een kerel van een fitness center tegen mske zei dat ze geen fysiek had. En mske was nogal verontwaardigd geweest want wie was diegene die met ganse dagen in het geweer was geweest voor de sport en wie was diegene die met ganse dagen aan karweitjes was bezig geweest waar de mannen opgaven? Ah! Maar dat telde niet mee! Dat was kracht; wat mske miste was uithouding. Ganse dagen kracht is dus geen uithouding. Uithouding is aan een heel laag tempo uren en uren kunnen lopen of fietsen of … zwemmen.

En mske vond dat dom, zo lopen lopen zonder vooruitgaan, of fietsen en geen tegenkanting ondervinden.

Wat lijkt nu? mske kan lengte n lengte na lengte zwemmen maar aan een zeer gezapig tempo.

En de anderen, de snelleren, kijken haar dan zo een beetje aan omdat ze zo zichtbaar van de beweging geniet. En als er ooit luidop de opmerking gemaakt wordt zal mske wel eens een heel professioneel gezicht trekken en met een airtje zeggen: “ik oefen op uithouding”.