Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Jumbo

Jumbo komt in de problemen. En dat omdat de spellen die door Jumbo worden vervaardigd en verkocht geen aantrekkingskracht meer hebben op de jongere generatie. Dus gaan het aloude ganzenbord en Stratego en nog enkele andere gewoon verloren. Ze zijn niet snel genoeg meer voor een jeugd die ganse dagen besteed voor een flitsend snel spel maar zelf niet snel meer is of kan zijn.

Zus en Zoneke kon je niet binnen houden maar als het regende, waaiden ze binnen en gingen, naargelang met hoeveel ze waren op de opkamer gezelschapsspellen spelen.

Uren en uren is er gestrategood, uren en uren zijn voorbijgegaan met Cluedo, Hotel, Goudzoeker, Mad, …

mske kan niet aannemen dat die kindergeneratie van nu dat niet goed meer vindt of zou het omgekeerd zijn? Dat de kindergeneratie van nu niet goed meer is om zulke dingen te spelen?

Previous

Eerst betalen madam

Next

De hel

1 Comment

 1. 22-03-2004, 18:46:41
  Jawel hoor
  Wij spelen zeker nog af en toe gezelschapsspellekes, uno o.a. word hier redelijk veel gespeeld (soortgelijks mad) stratego bord is helemaal kapot gespeelt feitelijk, moopoly komt nimeer zoveel tevoorschijn, maar op vakantie als we geen tv hebt word er daar savonds ni anders gedaan dan gescrabblet, gehartenjaagt, ge-unoot,…..
  http://kippenchat.free.fr
  Toon
  kippenchat@free.fr

  —————————————————————————–

  22-03-2004, 20:23:10
  Laatste ruzie
  De laatste woordenwisseling met neven en nichten ging erover dat er geen tijd meer overbleef voor gezelschapsspellen. Ik had te veel andere leuke dingen bedacht. Wij zijn dus spelverslaafden en deze familie is zeker de enige niet!

  Alexandra

  —————————————————————————–

  22-03-2004, 22:00:52
  gezelschap
  Ik vermoed dat het te maken heeft met de grootte van de gezinnen. Vroeger had je toch meer gezinnen met verschillende kinderen terwijl koppels het tegenwoordig maar op 1 kind houden (of zelfs geen). Gezelschapspellen zijn nog altijd het leukst in een redelijk grote groep.
  mvg

  Meriadoc

  —————————————————————————–

  26-03-2004, 09:19:53
  toch wel
  inderdaad! bij ons komen de gezelschapspellen nog regelmatig uit de kast. Maar ja, wij hebben dan ook een groot gezin he , dus als het daarmee iets te maken zou hebben, klopt het wel wat Meriadoc zegt.
  Maar ook als er vriendjes van onze broers en zussen, of buurkindjes komen spelen, dan worden die ook nog vaak bovengehaald!

  Lien

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén