Er is weer een ramp gebeurd. Eigenaardig fenomeen dat telkens bij een ramp de mensen zich afvragen waar God zit. Denken ze aan God als ze het goed hebben, warm, een gezond lichaam, de man/vrouw die bij hen past, werk dat hen goed vooruithelpt, …?

Als ze niet in God geloven in goeie dagen, zouden ze hun teutter moeten houden in ramptijden ook!

Als er hier iets fout gaat, zitten de kerken op de kortste keren terug vol! Dat hebben ze wel gedemonstreerd met de wereldoorlogen. Lap, alleman weer massaal in die stomme kerk! Wel eerlijk gezegd, daar is Hij ook niet. Dat is net zo een bijgelovige sekte als alle andere geldkloppers van sekten.

Maar niet hypocriet zijn! Er niet in geloven als alles goed gaat en dan Hem de schuld geven als het slecht gaat. Wie en waar God ook is, Hij is geen voorwerp dat uit de kast kan gehaald worden op een passend moment.

Amen.