Zoneke kwam op zijn kousenvoeten af … “mama, dat van zaterdag, wil je dat niet bij ons komen doen?” En mske vroeg waarom. De uitleg is dat, als Amke dan moe wordt, ze haar in haar bedje kunnen leggen en ze zelf niet vroeger naar huis moeten. En dat was geen probleem, mske kon de keuken van bij hen gebruiken en hun potten en pannen en als ze liever de hare gebruikte … en … wat ging ze maken?

En dàt is typisch voor Zoneke. Als hij hier komt eten, loopt hij met zijn neus in de lucht om te kunnen weten wat er te eten valt.

En mske heeft gezegd dat het goed is, al wordt dat een hele verhuis om haar pannekoekenuitrusting over en weer te slepen. Maar Zoneke heeft gelijk. Slow en mske zijn mobieler en als Zus geen vervangwagen heeft kan ze makkelijk met de trein tot hier of tot Leuven en dan zal iemand haar wel ophalen.

Maar mske heeft tóch niet gezegd wat ze ging maken. Niet voor niks dat mske haar kinderen vroeger CIA van “Curieuze Ik-wil-het-weten A -van Zus-” en KGB van “Kurieuze Gadet-mij-nu-zeggen B -van Zoneke-” noemde.