Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Marly

Toen Slow en mske zaterdagnacht rond 11u over de E19 naar huis reden en bijna aan de ring kwamen werden ze plots, ter hoogte van Vilvoorde, bevangen door een geweldige stank die de longen prikkelde, waardoor mske haar adem in hield en slechts trapsgewijs liet ontsnappen. Slow begon al naar de lichtjes van het boordpaneel te kijken en mske zei: “Dat is Marly”. Slow bekeek haar en was er niet erg gerust in maar moest even later toch tot de vaststelling komen dat de roestende Ford Escort niet de oorzaak van die stank was geweest. En ondanks ze op TV hadden gezegd dat de rook van Marly niet giftig was, was mske toch niet gerust. Ze heeft maar één paar longen en Slow is met de zijne al wat aan het sukkelen.

Of ze daardoor ’s anderendaags met een dikke keel sprak is niet geweten, dat kan nog altijd aan die gesloten venster te wijten zijn.

Nu is de toren van Marly nog steeds aan het branden met rookhinder tot in Leuven. mske belde onmiddellijk naar Zoneke. Gisteren was het héél erg, vooral op zijn werk omdat de frisse lucht buiten opgenomen wordt. Maar Bollie en Amke waren gisteren in de kliniek omdat ze Amke laten onderzoeken op een verhoogd risico op wiegedood, dat ze dus niet heeft. Maar vandaag was er binnen niets meer van te merken.

En dan zeggen die kwibussen dat er géén gevaar aan verbonden is, er is geen vuiltje aan de lucht, enkel een stinkende rookwolk. Maar ze gaan die toren slopen en de bewoners van Neder-over-Heembeek wordt wel aangeraden vensters en deuren dicht te houden, niet dat er risico is maar …

De brave mijnheer Chabert sprak over een spectaculair ingrijpen want ze gaan dat met een grote kraan doen. Was een afdoend ingrijpen niet verkieslijker geweest? Vandaag zou Prins Laurent de sloop officieel inleiden maar “de start van de feestelijke sloop is uitgesteld”. Is dat nu geen klucht? De start van de feestelijke sloop is uitgesteld wegens sloop!

Previous

Poot met staartje

Next

De eed van Vesalius

1 Comment

 1. 16-12-2003, 18:56:09
  stank tot in Peer.
  Vanavond is die stank tot hier gekomen, die geur heeft al wat kilometers afgelegd. Wat gaat dat weer teweeg brengen, niet giftig zeggen ze dan, ik was nog geen vijf minuten buiten en ik kreeg al hoofpijn. Het is een misselijke lucht.

  http://marian.skynetblogs.be
  marian

  —————————————————————————–

  16-12-2003, 19:31:49
  U roept ?
  Slechts een adres: “Bob de Bouwer kunnen wij het maken”

  BdB

  —————————————————————————–

  16-12-2003, 20:18:20
  Een paar dagen geleden
  las ik in een Nederlandse krant (ik weet zo snel niet meer precies waar) dat er ook in Nederland stankoverlast was, veroorzaakt door die brand …
  http://www.blog.morgaine-lefaye.net
  Morgaine

  —————————————————————————–

  19-12-2003, 08:24:18
  tot gisteren niet te harden!
  Op de radio hoor ik dat vandaag de brand eindelijk is geblust en de rookhinder is opgehouden .Ik zou zo zeggen EINDELIJK want hier in Vilvoorde en Grimbergen was hij niet te harden met hoofdpijn tot gevolg.
  Voor mij zijn het inkompetente brandweerlui maar zeker zijn de porsonen die de torens afbraken in de fout gegaan.
  Hopelijk zijn uit deze flaters lessen uit geleerd en gebeuren zulke flaters niet meer in de toekomst.

  Marc
  marcbreugelmans@msn.com

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén