Ze noemden het de romance van de eeuw. Hij was koning van Engeland; zij was twee keer getrouwd en in de society bekend als een avonturierster. Toch is de waarheid over Edward de achtste en Wallis Simpson waarschijnlijk wat anders geweest.

In Duchess hangt Stephen Birmingham, in zijn biografie over Mrs. Simpson, de theorie aan dat hun relatie grotendeels aseksueel was.

“Lord Castlerosse, die de prins (Edward) goed kende, houdt staande dat de aantrekking tussen beiden niet primair seksueel was. In feite zag niemand hen tijdens hun verliefdheidsperiode zelfs kussen … Wallis zelf had seks als voornaamste bron van attractie afgewezen.”

Birmingham besluit dat geen van hen erg was geïnteresseerd in lichamelijke liefde. Wallis Simpson had ooit eens bekend: “Ik heb twee echtgenoten gehad en ik ben met geen van beide naar bed geweest.”

Wat Edward betreft had zijn eerste vrouw klachten dat hij leed aan een chronisch probleem van ejaculatio prematura. Een van zijn vrienden ging verder: “Om het grofweg te stellen,” zei hij, “hij had de kleinste piemel die ik ooit heb gezien.”

[Uit: Het grote seksuele flaterboek: The Book of Erotic Failures – Peter Kinnell]