mske vindt het een goeie morgen.
 
Als “dit” door gaat zijn we van SS vanaf met uitzondering van 100€ alimentatie.
 
“Vergeet het verleden” zei de advocaat “want als het door de rechter via een notaris moet uitgesproken worden, is dat heel duur”. Slow had voorgesteld om alles te laten zoals het was. Zij mocht al de positiva houden. Hij zou verder de belastingen betalen en als tegenprestatie zou hij geen alimentatie betalen.
 
Buiten de waard, in dit geval SS, gerekend, “want” zei ze verontwaardigd “een kind opvoeden is een zaak van twee ouders” en dus moest ze bovenop nog alimentatie hebben.
 
“Goed” zei Slow “maar opvoeden is niet enkel geld! Waarom mag één van de ouders dan niet weten waar de dochter woont, waar ze naar school gaat en of ze nog wel naar school gaat”.
 
SS vond dat hij neusde.
 
Het “vergeet het verleden” van de advocaat houdt dus in dat Slow er niet moet op rekenen dat er enige compensatie zal komen, dus vergeten we het verleden en gaan 100€ alimentatie betalen! Mààr voor de rest niks meer! Misschien dat haar teller eens in gang zal schieten maar in elk geval draait die nu dol. Ze is dus iemand die iets in haar eigen nadeel doet gewoon om het laatste woord te hebben.
 
Het “vergeet het verleden” houdt dus ook het jaar in dat Slow geen alimentatie betaalde omdat hij niet mocht weten waar Boeke woonde of naar school ging? Ah ja! Dat zou dan ongeveer overeen komen met die waarborg die Hare Onmogelijkheid volgens de rechter nog moest terugbetalen.
 
Als zij dan moet opdraaien voor de belastingen dan denk ik dat weegschaal wat minder gaat doorhangen.
 
Daar komt nog bij dat zij geen officieel adres heeft, dat ze het bij haar gaan pakken en dat Slow en mske altijd vrijwillig zelf gestort hebben. Wat vooral voor mske een grote rol speelt!
 
Ja, en mske voelt zich er goed bij alhoewel Slow nog wat overtuigd moet worden.
 
SS heeft als ultieme toezegging zelfs het adres van de school van Boeke én haar rapport laten geworden. Ze zullen haar met geweld aan haar verstand gebracht hebben dat ze dat niet kon maken zeker! Alles voor de centen dus.