Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een straatliedje

Bij Zoneke dus … en dan kan je niet zo rap eens een waske insteken of ophangen of opvouwen. Je moet je tijd er wat anders indelen.

Terwijl we dan toch bezig waren met de filmindustrie bedacht ik dat ik toch nog een ander probleemke kop oplossen, al is/was dat niet écht een probleem, alleen iets wat ik me afvroeg.

Ik heb het log in twee delen geschreven: het oorspronkelijke log en een verkorte versie. U heeft de keuze.

Kort:

Kort gezegd vroeg ik me dus af wat You’re So Cool1 uit True Romance2, The Bike Scene4 uit Forrester3 en The Street Song6 uit Badlands5 met elkaar gemeen hebben. Het antwoord is Gassenhauer en zelfs dan nog …

En voor wie het allemaal graag van naadje tot draadje te weten komt:

“You’re So Cool”1 vond -en vind- ik een hemelsmooi stukje muziek van Hans Zimmer, de man maakt wel meer mooie muziek. Indertijd wist ik wel dat het stukje uit de film “True Romance”2 kwam. Toen we die te zien kregen, vond ik dat maar een film van niks.

“Finding Forrester”3 vond ik dan wel weer een goeie, maar ik dacht daar ergens -tijdens het fietsen- toch een andere uitvoering van “You’re So Cool” te horen en dat was nu waar ik daar op die mistige dag bij Zoneke aan dacht.

Ik vond de bewuste scene, die zelfs “Bike Scene”4 heet, maar het was niet “You’re So Cool” al leek het er wel op. Ik googelde dus maar op “Carl Orff – Gassenhauer – Badlands”, zoals vermeld onder het filmke.

En dan blijkt dat “Badlands”5 ook al een film is, met een wat gelijklopend gegeven als “True Romance”; d.w.z. geen spek voor mijnen bek dus, waarin het muziekstukje “Street Song”6 genoemd wordt.

Een raadsel? Gelukkig is er internet. Daarmee moet ik nu niet verder meer uitleggen hoe het juist in elkaar zit7.

____________________
1 You’re So Cool
2 IMDb
3 IMDb
4 Bike Scene
5 IMDb
6 Badlands version
7 Wikipedia
____________________

Previous

Menu

Next

Maanstudie

6 Comments

 1. Het betreffende muziekje ken ik maar weet niet waarvan. Best mooi.
  De films heb ik niet gezien of, wat waarschijnlijker is, onbewust. Terwijl echtgenoot keek en ik las. 🙂

  • ms

   Ik dacht eigenlijk dat ik het niet wist omdat ik niet goed had opgelet tijdens de muzieklessen vroeger.

   ?

   Finding Forrester vond ik wel goed, maar True Romance vind ik maar niks. En die Badlands zag ik niet maar die heeft dan weer een beetje dezelfde verhaallijn als True Romance. Dus zal ik hem zeker niet bekijken.

 2. Film zijn mij onbekend. Als ik er ene gezien heb vergeet ik die vlug. Het zal wel iets met mijn geheugen te maken hebben.

 3. elsje

  Hans Zimmer – filmmuziek helemaal geweldig. Sinds we vorig jaar zijn concert in Hannover bezocht hebben betrap ik me erop dat ik meer naar de muziek luister dan naar de film kijk.
  Aanrader: Rush…

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén