En nu eentje om wakker te worden.
 
Gisteren kwam de BTW-aangifte terug, er staat een fout in! Een grove fout! Een overgeeflijke fout! Maar zover zijn we nog niet.
 
Wat staat er in de brief?

het resultaat in rooster 71 verschilt van wat men verkrijgt vertrekkende van de roosters 54 tot 63 en 59 tot 64. Dit moet gelijk zijn aan het verschil tussen de som van de bedragen van de roosters 54 tot 63 en deze van de roosters 59 tot 64.

 
mske telefoneert naar de boekhouder en vreest al processen voor poging tot oplichting, leugenachtige opmaak en zo meer. Je weet nooit met die mannen. De boekhouder attakeert zijn rekenmachine en zegt: “tja, die nul moet een vier zijn”. Dus:

    12.345.678,90 moet
    12.345.678,94 zijn.

 
Die cijfers zijn de juiste niet zenne, als we zoveel aan de BTW zouden moeten konden we beter ergens in de zon gaan liggen. Enkel de “0” en de “4” zijn een juiste voorstelling van de realiteit.
 
Daarvoor sturen ze een brief in een omslag half A4 formaat met zegel en moet mske een brief terugsturen ook met zegel. Vroeger toen de aangiftes nog in O. moesten gebeuren belden die mensen snel even op in zo een geval. Maar nu is het beter! Alles is gecentraliseerd! De Belgische Staat is weer eens gered!