Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Stoet in de stad

Straks is het stoet in het stadje en Zus komt. Ze is al onderweg heeft ze gesmst. Chefkok Slow staat al in de keuken en alle stovekes staan op volle kracht want Zus is een koukiek (een koukleum voor onze Noorderburen).

Na de stoet gaan ze dan naar “de Zaak Alzheimer” kijken. Zowel mske als haar nakomelingschap krijgt iets van het bekakt gepraat in de doorsnee Vlaamse film dus kijken ze daar niet naar, maar Alzheimer is iets anders. En Slow en mske hebben hem gezien en hadden zichzelf beloofd die ooit eens te kopen. Nu wilden ze die vanavond huren maar dachten dan donderdag ineens van “kopen we hem toch ineens”!

Previous

Juiste analyse

Next

Confetti

1 Comment

 1. 26-02-2005, 12:13:56
  hihi
  bedankt voor de vertaling

  maarre, wat voor stoet is dat? (btw een stoet is in het gronings dialect een brood)

  olive

  —————————————————————————–

  26-02-2005, 16:56:31
  Stoet ?
  Een Carnavalstoet ? Hoe noemen jullie dat ? Carnavaloptocht ?

  ms

  —————————————————————————–

  27-02-2005, 09:27:41
  stoet
  kan ook voor optocht… wel een beetje laat voor carnaval. veertig dagen vóór pasen begint de vastentijd en die wordt weer vooraf gegaan door carnaval. bij ons dus alweer een paar weken geleden

  Han

  —————————————————————————–

  27-02-2005, 11:26:06
  Stoeten
  Dat gaat nog door tot in maart maar afhankelijk van de tijd waarop die uitgaan heten die anders, maar het is gemakkelijker om te spreken over een carnavalstoet dan over een halfvastenstoet of hoe ze die ook mogen noemen.

  Ik weet zelfs niet wat deze juist is.

  ms

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén