Er was een tijd dat mske het zo beu was altijd voor een bende te moeten zorgen die net kleine kinderen waren waardoor iedere uitstap een hel werd. En mske had tegen Ex gezegd dat ze, nooit nog, een sleep achter haar aan wilde als ze ergens naartoe gingen. Op het moment dat ze naar de kampioenschappen moesten in Oostenrijk wist Ex toch te zeggen dat Antoon meeging, want zijn vrouw ging niet mee en hij reed liever achter iemand aan. En mske werd boos en Ex zei dat zij dan maar moest zeggen dat het niet ging maar dat hij al had toegezegd. Maar Drikus had beloofd dat ze van hem geen last gingen hebben.

De man was al een half uur te laat. In Frankfurt moest hij al een stop maken om zijn honden eten te geven, iets dat mske had geëist dat hij thuis zou gedaan hebben. Toen ze daar iets over zei, antwoordde hij dat hij ook maar twee handen had. In München stampte hij met zijn voet op de grond en zei: “ik wil slapen”. De spanning tussen Ex en mske steeg tot grote hoogten maar mske was heel goed in het dichthouden van haar mond.

’s Anderendaags had het vijf cm gesneeuwd en knalde Antoon tegen een vangrail in het zicht van de Polizei. Weer oponthoud! Hij stopte aan het volgende naftstation om naar huis te bellen en zijn vrouw gerust te stellen dat hij niks had! Net of dat mens iets wist van wat dan ook.

Aan de grens zag hij een Oostenrijkse wegenwachter en wou weten welk lichtje in zijn camionette er nu al van thuis af zat te pinken. En hij zei tegen Ex: zeg tegen ms dat ze moet gaan vragen wat dat is.” mske die er naast zat antwoordde zélf: “ms moet niks en als dat lichtje al van thuis pinkt dan wil dat zeggen dat dat niks te betekenen heeft.”

Ze reden de pas op! Boven stonden ze een half uur te wachten. Hij kwam er door, hij had zijn kettingen moeten opleggen, maar wou die nu afdoen omdat het bergaf ging. Ex zei van: ben je nou helemaal? Seffes moeten die er terug op!” Beneden stonden ze een half uur te wachten, hij had ze er toch af gedaan.

Ze zijn aangekomen geraakt. Die vent riep Ex omdat hij geen goeie gasontspanner had en Ex ging helpen. mske heeft met Zoneke de eigen caravan gezet, poten uitgedraaid, gas aangesloten, alle nodige voorzieningen gemaakt, terwijl Ex die peuter hielp.

En ’s avonds toen ze in een restaurantje zaten, waar hij niks zat te eten want hij had zijn eten bij, vertelde mske een verhaaltje over Zus, waarop die verdommeling zei: “dat zou bij mij niet waar zijn, zo doen en dan in hun broek pissen van schrik. En ineens sloeg de vlam in mske en ze haalde uit! Want Zus is niet bang en Zus is mskes kind en niet van die platte die al twee dagen aan een stuk liep te janken omdat hij niks alleen kon! Dus antwoordde mske heel steenkoud: “en bij mij zou het niet waar zijn dat ze een stereo-installatie koopt voor haar plechtige communie, die ik drie maand later mag overnemen omdat ze er een betere wil. En bij mij zou het niet waar zijn dat ze zit te kijken naar Beverly Hills 90210 waar ze van de ene op de andere springen!” En de man probeerde de situatie nog te redden door te zeggen dat het op zijn initiatief was dat ze die stereo aan hem verkocht, maar tevergeefs.

Wordt vervolgd …