Vandaag de Amstel Gold Race en er is iets dat op mskes lever ligt. Als ze naar de beelden van de wielerwedstrijden kijkt ziet ze gevaarlijke situaties en ze voorspelt dat de dood meerijdt in de wedstrijden.
 
Moto’s doen gekke toeren om toch zoveel mogelijk spektakel te kunnen brengen. Hopelijk veroorzaken ze het niet zelf.
 
Auto’s kruisen het parcours, uit onverwachte hoeken duiken ze op.
 
Overal staan ze geparkeerd en vormen gevaarlijke obstakels.
 
Even in herinnering brengen! Jempi Monseré. Niet gekend bij de jongere generatie? Natuurlijk niet, net zomin als eender welke jonge renner, die ze nu zouden overrijden, binnen 30 jaar nog herinnerd zou worden.

15 maart 1971. Tijdens de wedstrijd van ‘stad tot stad’, op de baan tussen Lille en Gierle (N 140) komt Wereldkampioen Jean Pierre Monseré (22 jaar oud) in botsing met een auto. Hij overleeft de klap niet.

Wie moet de volgende zijn die we binnen een dertigtal jaren nog enkel herinneren door een gedenksteen aan de kant van een weg?