« …

Toen mske moest studeren, moest dat altijd in de woonplaats waar die drie anderen dan wel TV keken, ruzie maakten, piano speelden en de ganse reutemeteut (efkes tussen haakskes, later als de ander examens hadden mocht mske geen TV kijken want Broer was te rap afgeleid).

Nu was mske dat beu en wou op haar kamer studeren. Dat mocht niet, want dat was toch alleen maar om boeken te zitten lezen. Maar uiteindelijk kwamen ze tot een vergelijk, moe en mske. Ze mocht op het kamertje studeren en dat was zo een klein onbenullig klein plaatske waar moe haar voorraad stockeerde. Iedere keer er iets in afslag stond of met een bon bij, bracht moe dat mee.

Zodoende zette mske op een dag de plooitafel en een stoel op het kamertje en als zij er in ging zitten was er net geen plaats meer, want de rest van het plaatske werd ingenomen door de voorraad. Ze liet de deur open want de geur van 14 tonnen dash, 8 pakken dreft, een garnizoen flessen dreft afwasproduct, … was nogal indringend, maar we zijn hier geen inventaris aan het houden, we zijn hier iets aan het vertellen.

Moe zette het elektrische vuurke en gooide de deur dicht, zeggend: “als ze je storen moet je die niet open laten staan ook niet en bovendien stoken we niet voor buiten”. En dus zat mske met die geur in haar neus te blokken tot … moe woest en woedend de deur openrukte en begon te brullen dat ze al drie keer geroepen had en dat mske daar maar lag te slapen! En weeral was mske zo ziek als een hond, en weeral stond ze paf toen moe ’s avonds zei: “ja, ze zeggen altijd dat je moet verluchten met van die branderkes”.

Wordt vervolgd …