Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Zomaar mensen

Wat scheelt er met de mensen? Je gaat heel even naar de winkel, zorgen dat je proviand genoeg hebt voor het weekend en er zijn drie vermeldenswaardige voorvallen.

Slow gaat tanken en aan de voorziening voor water en lucht staat er een autootje. Een grote jeep komt gereden en ziet pas op het laatste moment dat er iemand staat. Hij blijft staan waar hij staat. Twee vrouwen komen al babbelend aan en die ene begint daar gestes te maken à la italienne want door die jeep kan ze niet weg met haar auto. De andere, in zwart gebloemd mantelpak met plooitjes in de rok, gaat naar de jeep en spreekt er tegen. Wat er gezegd werd … mske zou het niet weten, maar de jeep rijdt achteruit om de twee dames door te laten. Madame plissé in haar bee-em-wee en Madame Boos in haar stekkedoos. Maar! Op het ogenblik dat het andere autootje de water- en luchtvoorziening verlaat, rijdt de jeep daarheen en stonden de twee dames nog lustig en vrolijk te tetteren.

In de winkel staat mske, zonder kar, een keuze te maken uit het aanbod uit de koeltoog. Aan de andere kant, bij het versgoed staat een vrouw met kar. Een winkeljuffrouw met reuzekar komt er aan. Raadseltje! Aan wie vraagt ze om efkes weg te gaan zodat ze door kan? Wel, veel volk in de winkel, dat is iets dat je op voorhand weet, maar karren vol met al dan niet lege of gevulde dozen, dat vindt mske niet kunnen. En de rekken vullen werd er niet gedaan, want even later stond diezelfde met diezelfde kar met diezelfde dozen aan de kassa iedereen uit de weg te jagen. Op vraag of ze de derde kassa kon doen, antwoordde het mens van: “neen, want ik moet nog …” Doen alsof ze werkt jà!

Ze komen buiten en daar hangt een hangkind aan de rekken. En mske ziet nog net dat dat kind de stickers van het rode kruis in handen heeft. mske geeft nooit behalve aan die van het rode kruis, ze grijpt al naar haar tas, maar het hangkind bekijkt hen eens observerend en kijkt bewust weg. Dus … mske ook. Als de kar wegbrengt ziet ze datzelfde kind wel mensen aanspreken.

Wel kijk, ooit zei men dat mske veel te streng kijkt. En mske heeft al ondervonden dat Slow niets moet zeggen om indruk te maken. Maar willen ze dat dan eens gaan uitleggen aan die van die kar met dozen ook!

Previous

Hangbejaarden

Next

Op de ra-di-o

1 Comment

  1. 30-04-2005, 13:40:54
    ~~
    een doos met een kar dus…

    olive

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén