Er was een tijd dat de mensen cash betaalden en dan de rest op een spaarboekje zetten. Door een toenemend onveiligheidsgevoel begonnen de mensen hun geld op de bank te zetten en zo hun betalingen te doen.

De banken speelden daar op in en gaven de mensen intrest voor het gebruik van hun geld. Nu de banken goed in het zadel zitten en cash geldverkeer practisch onmogelijk geworden is gaan de banken de zaken omkeren. De mensen moeten betalen om hun geld op de bank te mógen zetten. Eerst werden de verrichtingen aan de loketten geminimaliseerd en kan je de file doen als je even aan de bankautomaat wat centen wil halen, want dan staat daar altijd één of andere zijn betalingen te doen.

Natuurlijk, je kan pc-bankieren ook! Ondertussen màg je daar toch ook al voor betalen.

Voor de banken is het alleszins een goede zaak geweest dat er criminaliteit de kop opstak.