Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Gasboete

Luc en ik, wij gaan buiten pauzeren, tijdens de evenementen, als het weer het toelaat en als er nodige voorzieningen, zoals banken, zijn. Die zijn er. Maar als ik ga zitten, na controle van de bank, vraagt Luc: “wil je efkes opschuiven, hier op dit stuk heeft een duif gekakt?”

Andere pauze, andere bank, een man met een fiets stopt op het petanqueveldje voor ons, en vraagt of we tot dezelfde groep behoren als onze collega die op de andere bank zit. Nu ja, hij zit wel, maar hij zit op de leuning met zijn voeten op de bank zelf.

Wij zeggen van ja, denkend dat de man een informatie wil. Dat wil hij niet. Hij begint daar een tirade af te steken tegen die jonge gasten die zomaar op die leuning gaan zitten en dan moeten andere mensen op die bank gaan zitten waar zij met hun voeten …

“Er zijn plaatsen waar je daarvoor een GAS-boete kan krijgen” zegt hij. Ik reageer al lang niet meer, het gaat niet over mij al is het tégen mij, ik heb namelijk pauze en wens niet gestoord te worden.

Als hij ziet dat hij bot vangt gaat hij voor de collega staan en sneert: “en horen doen ze ook al niet” waarop de collega -oh zo correct- vraagt: heeft u het tegen mij?” De man begint te roepen en te tieren over hardleers en onbeschoft en vulle voetn. Hij zou wel even de verantwoordelijke gaan verwittigen.

Enkelen van de andere collega’s vinden het niet kunnen dat je met je voeten op de bank zit. Deert mij dat? Neen, aangezien ik banken altijd éérst bekijk alvorens te gaan zitten.

Wat vind ik er dan van? Wel GAS-boetes, dat betekent “Gemeentelijke Administratieve Sancties” en die werden in het leven geroepen om overlast in te perken. Overlast dus. Er was geen last, laat staan overlast, tot die man opdook, met zijn fiets de stoep opreed om over het voetpad het petanqueperkje -wat de collega het “jeu de boules perkje” noemde- wat te gaan sieren met fietssporen en zich daar te gaan bemoeien met andermans leven.

Mij heeft er één ding overlast gegeven, namelijk die brullende scheldende vent.

En hopelijk vinden ze die duif ook nog, dan kunnen ze die ook nog een GAS-boete geven.

Previous

Vakantieplannen

Next

Gaan roepen

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén