Zoneke kreeg vandaag een schrijven in zijn bus. Omdat Zoneke nooit op de Bagaarstraat gewoond heeft moet hij meer dan 1.200€ korting terugbetalen die hij had bekomen toen hij het huis kocht met als voorwaarde dat hij er binnen de twee jaar zou wonen.

Bovenop die meer dan 1.200€ kreeg Zoneke dan nog een boete van meer dan 650€ omdat hij het zaakske probeerde te belazeren.

Zoneke belt de notaris die indertijd de zaken had geregeld en krijgt een nogal omslachtig antwoord, waarop Zoneke de instantie zelf opbelt en het ganse verhaal uit de doeken doet. Ze houden vol, Zoneke heeft nooit in dat huis gewoond. Zoneke houdt vol, ze hebben er wel gewoond.

“Dan toch niet officieel” zegt de vrouw, maar Zoneke blijft doorzetten, dat hij daar een vol jaar officieel heeft gewoond.

En dus gaat de dame het rijtje af en zegt: “U woonde in de Wat-was-straat”. “Klopt” zegt Zoneke “bij mijn ouders”.

“U verhuisde naar de Liefkesbaan” gaat de vrouw verder. “Inderdaad” zegt Zoneke “toen mijn vrouw nog mijn vriendin was”.

En daarna ging U naar de Discussiestraat wonen”. “Nog juist” zei Zoneke “maar … hoe heette de Discussiestraat vóór ze in Leuven alle dubbele straatnamen veranderden?”

“Meneer U mag die brief weggooien” zei de vrouw.