Er was een tijd dat mske ’s morgens opstond omdat Ex moest werken en de kindjes naar school moesten en dat vormde geen probleem.

Er was een tijd dat de kinderen zelf wel naar school geraakten, maar toch stond mske op voor de gezelligheid van het samen ontbijten. Kinderen altijd achter zichzelf aan rennend, Ex geen tijd voor een tas koffie.

Er was een tijd dat de kinderen het huis uit waren, maar mske stond op voor Ex, nog voor de gezelligheid, maar dat heeft niet lang meer geduurd.

En nu? Nu heeft mske problemen met vroeger opstaan, al is vroeger nog altijd een uur later dan indertijd. Meestal soezelt ze gewoon terug in slaap als Slow op is, om dan pas om 8u wakker te worden. Maar er zijn van die dagen dat ze gewoon niet kan blijven liggen. En dan geraakt ze niet goed wakker.

Iedereen er zin in? Wel eigenlijk … mske niet. Fris gewassen, natte haren en toch lijkt het of ze maar enkel lijfelijk aanwezig is en dat haar ziel nog in bed ligt. Die zal straks pas opstaan, denken we.