Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Ochtendhumeur

Een ochtendhumeur, wat is dat? Dat is ’s morgens vies gezind opstaan, alhoewel iedereen wel met een humeur opstaat, al dan niet vies gezind.

Nu had mske daar jaren geleden toch ook last van, van die viesgezindigheid dan. Elke morgen om zes uur op om te zorgen dat iedereen naar school en werk kon vertrekken en dan zelf aan de dagelijkse bezigheden beginnen. Tot na haar eerste tas koffie was ze niet echt aanspreekbaar. Daarna was dat over.

Nu moet ze niet meer om zes uur opstaan en heeft ze al jaren geen last meer van dat vieze gezind zijn. Of toch? Toen ze vorige herfst naar zee gingen en ultra vroeg uit de veren waren om de vroege trein te halen was ze de ganse reis niet aanspreekbaar. Tot ze in Blankenberge een tas koffie gingen drinken. Dat was dan wel al haar tweede.

Vorige zaterdag had ze weer prijs. Ze hadden de wekker om vijf uur gezet. mske weet niet wanneer het juist is over gegaan.

Dat het ook niks met koffie op zich te zien heeft blijkt dan weer uit het feit dat mske een tiental jaar geen koffie dronk en daar pas een jaar geleden terug mee begonnen is.

mske is geen langslaper. Ze staat uit zichzelf, zonder wekker, zo ergens tussen zeven en acht op en dus denkt ze nu dat een ochtendhumeur te maken heeft met het gewekt worden op een ogenblik dat zij daar nog niet klaar voor is.

En dan is het nu tijd voor een tweede zjat koffie.

Previous

Hoesten

Next

Op de bus

4 Comments

  1. ik heb nooit echt een ochtendhumeur ,maar laat me toch maar wat met rust het eerste half uur!Toen ik nog werkte had ik geen tijd voor een ochtendhumeur ,drie kinderen klaarmaken en dan zelf nog op tijd op het werk geraken.Maar mijn dochter ….amaai ze was elke morgen precies een donderwolk die door het huis liep!!Zelfs haar twee broers gingen haar uit de weg.

  2. ja ik denk dat ook, plots uit je slaap gehaald worden, dat kan op het humeur werken

    zelf heb ik zeker geen ochtendhumeur, nooit gehad

  3. ms

    @ Magda: een half uur? Dat heeft bij mij nooit zo lang geduurd hoor. En nu, zoals gezegd heb ik er helemaal geen last meer van, behalve als ik om 5u op sta en geloof me, dat doe ik hoogst uitzonderlijk.

  4. Ik was nooit zo goed aanspreekbaar toen ik nog werkte en om half 8 in de trein zat…en juist dán wilde iedereen een praatje met me maken geloof ik…grrrrr! Nu mag ik opstaan wanneer ik zelf wil en is er niemand die tegen me kan gaan praten…of we moeten het Axel nog leren hahahahahaha!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén