Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Wanorde boven

mske houdt van slordig. Pas op hoor! Niet direct gaan denken van “ohlala”.

mske houdt van georganiseerd slordig. Niks Heilig Hart in het midden geflankeerd door twee kandelaars zoals in de oude tijd. Nu ja, dat Heilig Hart is er sowieso al niet meer bij en we hebben maar één kandelaar. Maar je snapt wel wat ik bedoel, hoop ik.

Potten moeten kriskras door mekaar, kussens nooit op een rijtje, wel op een trosselke en de boeken … wel de boeken zijn niet af als er niet enkele terzijde op een stapelke liggen. Niet veel hoor, twee of drie.

Er was een tijd echter waarin mske wel degelijk echt slordig was. Ze propte haar losse blaadjes zomaar in haar boekentas, pennenzak roef er in en de boeken er op. De blaren verfrommeld. Tot op een dag, in het vierde jaar denkelijk, ze was 16 en ze moest iets uit die boekentas hebben en het grabbelen begon weer en ineens dacht ze van: “die boekentas is een echte schande!” en ze begon tijdens de les stil haar boeken er uit te halen, de blaadjes plat te strijken en in een map te steken, haar schrijfgerief te sorteren, tot de lerares haar ongewone bedrijvigheid in het oog kreeg en vroeg: “wat is ’t mske, grote schoonmaak aan het houden?”

Maar hier op het buro! Enkel wat ze nodig heeft mag daar liggen en dat moet bovendien allemaal recht liggen. En als haar parker of haar rekenmachine niet op hun plaats liggen … hou je dan vast aan je bretellen!

Previous

Interludium

Next

Enge ervaring

1 Comment

  1. 21-11-2005, 15:38:44
    Ode !
    Aan de wanorde.

    Xerio
    xerioke@mail.be

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén