Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De lage schoenen

Zo de grote brok werk werd in twee delen gehakt en tussen beide in mocht ik wat schrijven. De vraag is alleen of ik nog weet wat schrijven. Ik zal eens in mijn concepten moeten gaan kijken. Want jà! Concepten staan hier bij de vleet. Alleen zijn ze achteraf nooit meer goed genoeg om gepubliceerd te worden.

Eens kijken: euhm, neen. Die? Ook niet. Datte mmmm … datte? Toch maar niet. Lage schoenen. Lage schoenen? Wat was dat nu weer. Och och och, daar staat verder niks. Enkel lage schoenen. Maar ik weet het wel nog.

Die lage schoenen zijn eigenlijk hoge schoenen maar zonder hak. Maar dan ook heel plat. En toen mske enkele weken terug op weekend was en daarna niet meer uit de voeten kon met haar been, begon het zo wat te dagen. Sindsdien houdt mske dat wat in het oog en jawel … Telkens ze die bottinnekes zonder hak aantrekt, krijgt ze ’s nachts last, maar last … van de hevigste krampen die je je kan indenken. En nu niet over magnesium beginnen hoor. Magnesium dat is hier een tussengerecht sinds de grote afvalrace.

Nachtelijke krampen dus. Niet enkel in haar kuiten of in haar tenen maar waar dan ook in haar lopende ledematen. Dan moet ze het bed uit, loopt wat rond het bed of over de overloop. Het ellendige van deze krampen is dat ze vanbinnen zitten. Ze kan daar dus ook niet over wrijven. Zo erg als die keer na het weekend is het niet meer geweest, maar ja, meestal heeft mske geen twee dagen na mekaar dezelfde schoenen aan.

Zou dat nu echt aan die schoenen liggen? En wij maar denken en denken aan vroeger. Kreeg mske daar toen ook last van? We zouden het niet weten. Of eigenlijk weten we het wel, want vroeger had ze dat echt niet, af en toe wel eens een teen- of kuitkrampke, ja dat wel, maar dat heeft iedereen. Maar dit? Neen!

Of zou het wat te maken hebben met het feit dat ze vroeger om te stappen haar stappers aantrok, maar dat ze nu, aangezien ze niet meer rijden, meer met deze schoenen stapt ook?

Volgens mij moeten die lage schoenen onderworpen worden aan een grondige studie terzake.

Previous

Lachen op commando

Next

Scherpe bocht

13 Comments

 1. bea

  Als een grondige studie een oplossing kan brengen…en anders de hoge lage schoenen buiten. Ze zijn de pijn niet waard, of wel??

 2. Mja…het lijkt me wel dat het daaraan kan liggen…als iemand altijd op min of meer dezelfde soort hak loopt, of dat nu een hoge of een lage is, gaan de beenspieren daaraan wennen en als je dan eens wat anders draagt, voelt dat vreemd voor die spieren en moeten ze zich aanpassen…en dat levert pijn en kramp op. En als je dan ook nog eens véél gaat stappen als je dat óók niet gewend bent, dan levert het waarschijnlijk wel véél pijn en kramp op. Tenminste…dat lijkt míj logisch hoor…maar wie ben ik hè!

 3. ms

  Wel, het eigenaardige met die schoenen is dat ze goed zitten en dat ik er geen last van heb zolang ik er mee loop. Het is pas de nacht erna. Als ik zeker moest zijn dat ze de oorzaak zijn gaan ze er uit.

  Dat van die spieren en zo kan kloppen, maar die zijn wel gewend van te stappen maar met stevige stapschoenen en die hebben een dikkere zool en een lichtjes voorgevormde hiel. Eigenlijk zijn die plat zonder plat te zijn.

  Oei! Wie ben jij? Voor zover zichtbaar, nog altijd mizzD.

 4. Heb ik ook altijd pas achteraf hoor, als ik op ‘vreemde’ schoenen gelopen heb…alleen heb ik dan meestal geen spierpijn maar rugpijn.

  Ach ja..altijd weer diezelfde snuit hè!

 5. Oeis, dat lijkt me ook niet makkelijk zeg: overdag mooie, makkelijke laarsjes aan je voeten hebben, en dan ’s nachts zulke hevige beenkrampen krijgen! ‘k Zou het echt niet weten, of het aan het schoeisels ligt of lag Ms-ke.Anders was jij de éérste aan wie ik het verklapte …
  Jammer …

 6. olala, dat ken ik maar al te goed, pijn dat dat doet, das verzuring van de spieren hé, door tja door wat eigenlijk, k weet het niet meer haha, m’n hersentje is ook beetje verzuurd
  maar sommige zeggen dat een ajuin leggen in je bed aan het voeteinde zou helpen, k heb het nog nooit geprobeerd hoor, k weet niet

 7. Mske ik ben ervan overtuigd dat het komt zoals mizzd zegt.Ik heb dat bij mezelf al ondervonden. Ik loop redelijk veel blootvoets thuis en toen ik een hele dag sandaaltjes( en echt gemakkelijke) met een hakje had aangehad had ik vreselijke kuitkrampen de nacht die volgde.Ik ben er dan beginnen op letten en als ik die haksandaaltjes een paar dagen na elkaar droeg ,had ik geen krampen ,maar veranderde ik terug naar plat dan had ik het weer!!. Nu wissel ik regelmatig en heb geen last meer van krampen! Proberen maar.

 8. Gettie

  Wel, ik kan over veel meeklappen, maar krampen dat is mij echt onbekend, dus van mij geen oplossing verwachten van het probleem.
  Pijn aan de benen/voeten/knieën, tja daar ben ik dan wel een expert in, maar helaas ook hier geen antwoorden op voorlopig haha (grijns).

 9. Wat Magda zegt kun je ook proberen hoor, vóór je die schoenen weggooit…meer afwisselen van beide paren schoenen. Ik ben ook vaker op m’n bergschoenen, waar een dikke profielzool onder zit, hiér gaan wandelen (als het in ieder geval een beetje onverhard wandelen is, anders is dat geen doen op die dingen), afgewisseld met m’n gewone lage dempende wandelschoenen…heb van beiden geen last meer.

 10. ms

  Ow ow ow! Is iedereen hier mijn oogielen vergeten?

  Afhankelijk van waar ik naartoe ga heb ik oftewel die oogielen aan of die platte of die stapschoenen.

  Een gebrek aan afwisseling is ’t dus zeer zeker niet.

  Bovendien krijg ik nu krampen van iets waar ik het vorig jaar niet van kreeg.

  Ik houd het op een combinatie van vermageren en die schoenen.

  Dat is wat ik daarvan peis!

 11. Gooi dat vermageren dan maar weg…dat gaat toch veel te goed hehe!

 12. het is een feit dat als je vermagert je voeten ook dunner (en daarmee ook kleiner) worden natuurlijk.
  die zitten dan dus ook anders in je schoenen…

 13. ms

  Jawel, ik denk dat het dat moet zijn. Want vorig jaar droeg ik die schoenen ook. Veel meer maar, nu stap ik er meer mee (van aan de fiets naar de trein en zo).

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén