Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Nog efkes bij de boeken blijven

Gisterenmorgen kom ik uit bed, doe een kattewasje, steek mijn haar in een snelle staart en stap naar beneden, klaar om er na het ontbijt weer in te vliegen.

Dan vraagt Luc of ik het zie zitten om even naar een open huis te gaan. Iemand die gaat emigreren verkoopt een hele hoop spullen die niet meegaan. En dan gooit hij er nog zo terloops achter: “Er zijn boeken ook”.

Ik zucht, echt waar, ik zucht. Want op die manier krijg ik nooit ofte nooit die ene fruitkistenboekenkast af -die ik uiteindelijk toch niet ga vernissen- en alle boekenkasten geordend.

“Had ik dat van die boeken niet gezien had, ik niks gezegd” zegt Luc. Ik zucht nog harder. “Okee, dan gaan we niet” zegt Luc.

Twee zjatten koffie en een uur later maan ik Luc aan om tijdig klaar te zijn, maak zelf deftig toilet en we gaan kijken.

Er waren toch boeken ook? Jawel. Zo een stuk of tien? Vijftien misschien? Ik heb er twee meegebracht.

Daarna heb ik thuis boeken van beneden naar boven gezeuld, van boven naar beneden gezeuld, de situatie zoals op de uitgelichte foto hierboven bestaat niet meer, heb mijn hoofd gebroken over hoe ik de reisboeken moet zetten, hoe ik de -nu nog- open vakken moet vullen, waar ik de nooit uitgepakte oudere boeken, waaronder alle Agatha Christie’s ga onderbrengen, heb op 2dehands nog een bijkomende kist besteld die we maandag mogen halen en dan blijft er nog plaats over voor drie kisten om het geheel volledig te maken, … kort gezegd: ik heb me kapot geamuseerd.

Eigenlijk blijft er dan nog plaats voor nog meer van die fruitkisten, maar dan moeten ze meer de hoogte in en dat zie ik niet zitten, dan wordt het onhandig en te veel en oogt het niet meer mooi.

Het resultaat is dat er nog meer open vragen zijn dan oplossingen. Ik verheug me al op voorhand …

Vandaag? Tweede zondag van de maand! Boekenmarkt in Aarschot!

Previous

Davidsfondsboeken

Next

What’s in a name

10 Comments

 1. Je zuchtende boekenliefde is aanstekelijk! Dat van dat amuseren begrijp ik volkomen. 🙂

  • ms

   Ik vind het vooral eigenaardig dat ik niet weet uit te leggen waarom ik bepaalde boeken wel en andere niet wil verkopen op de boekenmarkt.

   Nu ook weer een paar die ik heel lang bewaarde en die me nu uitgepraat en absurd gaan lijken.

 2. Amuseer jullie daar. Wat mooi zo’n boekenpassie!

 3. Boekenliefde? Ze hebben jou in hun macht en je houdt ervan.😏
  Geniet er maar van, er zijn slechtere liefhebberijen.

  • ms

   Zeker weten. Ze hebben altijd een aantrekkingskracht.

   Ik houd niet van winkelen, vind window-shopping nogal ridicuul maar bij een boekenwinkel houd ik wel halt.

 4. Altijd leuk zo’n boekenmarkt. Geniet daar maar.

 5. elsjeveth

  Allez hop vooruit, op boekenjacht. Een mens kan zich maar ergens mee bezighouden en boeken dat is de liefde meer dan waard.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén