Hoogdringende situatie hier! Hoogdringend.

mske had nog haar eerste kookpotten, van die gelakte dingen met bakelieten handvaten en een knop op het deksel. Voor enkele jaren had mske andere kookpotten gekocht, die zij liever gebruikte maar die vallen niet in Slow’s smaak en hij blijft de gelakte gebruiken. Het melkpannetje en het sauspannetje hadden hun klepel al gelaten evenals één van de kleinere.

En wat zagen we nu? De kleinste, allee zijn deksel, stond op de dop en stond scheef en mske vroeg: “wat is er met dat deksel gebeurd?” “Wel” zei Slow “de dop was los gekomen en ik heb die daar terug op gevezen, maar een beetje scheef. En nu krijg ik die niet meer los, maar ja dan zal hij er niet meer afvallen ook niet”.

En zeggen dat mske ooit een volledige set inox kookpotten gewonnen had en die aan zus heeft gegeven.